Kokeile kuukausi maksutta

Tulosta voi tehdä myös kirjanpidolla – ison infrarakentajan viime vuoden tulos enemmän kuin tuplaantui tilinpäätöskäytännön vaihdoksella

Infrarakentaja Nyab on siirtynyt suomalaisesta fas-tilinpäätöskäytännöstä kansainvälisten tilinpäätösstandardien mukaiseen ifrs-raportointiin.

Helsingissä lähes 70, Espoossa 60 ja Vantaallakin yli 50 prosenttia barometriin vastaajista ennakoi pienten asuntojen vuokrien nousevan tulevan vuoden aikana. Kuva: Rio Gandara / HS

Siirtymä ifrs-raportointiin parantaa merkittävästi konsernin liikevoittoa (ebit), koska suomalaisessa tilinpäätöskäytännössä liikearvosta tehdyt poistot ovat vaikuttaneet liikevoittoon merkittävässä määrin. Sen sijaan ifrs-standardeja sovellettaessa konserniliikearvosta ei tehdä poistoja, vaan liikearvo testataan arvonalentumisen varalta säännöllisesti.

Kun alun perin Skarta Group (myöhemmin Nyab oyj) oli konsernin juridinen emoyhtiö ja 31.3.2022 hankittu Nyab Sverige ab ostokohde, nyt konserni käsittelee yritysjärjestelyä ifrs-standardin mukaisesti käänteisenä hankintana, jolloin Nyab Sverige ab esitetään konsernitilinpäätöksessä hankkijana ja Nyab oyj hankinnan kohteena. Tämä yritysjärjestelyn käsittely käänteisenä hankintana vaikuttaa erityisesti konserniliikearvon laskentatapaan, minkä seurauksena liikearvon määrä 31.12.2022 taseessa on peräti 85,4 miljoonaa pienempi kuin suomalaisen tilinpäätöskäytännön mukaan laaditussa konsernitaseessa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tulosta voi tehdä myös kirjanpidolla – ison infrarakentajan viime vuoden tulos enemmän kuin tuplaantui tilinpäätöskäytännön vaihdoksella”

Viimeisimmät näkökulmat