Kokeile kuukausi maksutta

Vermossa tuotetaan kaukolämpöä ilmasta – Fortumin laitos virallisesti käyntiin

Ilma-vesilämpöpumppulaitos ottaa ilmasta lämpöä, joka siirretään sähköllä toimivalla lämpöpumpulla ja lämmönvaihtimilla kaukolämpöverkkoon. Tuotannon päästöttömyys perustuu lämpöpumpun käyttämään, päästöttömästi tuotettuun sähköön.

Vermon ilma-vesilämpöpumppulaitos on osa Fortumin Espoo Clean Heat -ohjelmaa. Ohjelman tavoitteena on luopua kivihiilestä kaukolämmön tuotannossa viimeistään vuonna 2025.

Fortum on käynnistänyt uuden ilma-vesilämpöpumppulaitoksensa Espoon Vermossa.  Laitos tuottaa hiilineutraalia kaukolämpöä Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen alueelle ja se saavuttanee täyden 11 megawatin tehon kesän aikana.

Vermon laitoksen käyttöönotto on Fortumin mukaan tärkeä askel kohti hiilineutraaliutta, kun keskitetystä, fossiilisia lämmönlähteitä käyttävästä tuotannosta siirrytään kohti puhdasta ja hajautettua lämmöntuotantoa. Laitoksen pilottivaihe valmistui loppuvuonna 2020 ja nykyisen vaiheen rakennustyöt käynnistyivät alkuvuonna 2022.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vermossa tuotetaan kaukolämpöä ilmasta – Fortumin laitos virallisesti käyntiin”

Viimeisimmät näkökulmat