Kokeile kuukausi maksutta

Catella: Kiinteistökaupat painuivat alimmalle tasolleen kymmeneen vuoteen – volyymi alle kolmasosa vuoden takaisesta

Vuoden 2023 ensimmäisen vuosipuoliskon kiinteistökauppojen volyymi oli alhainen ja päätyi 1,4 miljardiin euroon, ilmenee Catellan tuoreesta markkinakatsauksesta.

Eri kiinteistötyypeistä eniten alkuvuodesta käytiin kauppaa asuntosalkuista. Kuva: Anne Kurki

Kiinteistökonsultointiyhtiön mukaan 1,4 miljardia euroa on heikoin ensimmäisen vuosipuoliskon volyymi sitten vuoden 2013. Muutos on myös todella raju verrattuna viime alkuvuoden vastaavaan, historiallisen korkeaan 4,4 miljardin euron volyymiin sekä ensimmäistä vuosipuoliskoa koskevaan kymmenen vuoden keskiarvoon 2,9 miljardia euroa.

Heikentyneestä kauppavolyymistä huolimatta ulkomaiset sijoittajat pysyivät aktiivisina, ja markkinoille rantautui uusi kansainvälinen sijoittaja KKR. Alkuvuoden 2023 vaihdetuin tilatyyppi oli asuntoportfoliot ja toiseksi vaihdetuin teollisuus- ja logistiikkakiinteistöt. Heinäkuun loppuun mennessä volyymi nousi 1,5 miljardiin euroon, josta ulkomaisten sijoittajien osuus oli 57 prosenttia.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Catella: Kiinteistökaupat painuivat alimmalle tasolleen kymmeneen vuoteen – volyymi alle kolmasosa vuoden takaisesta”

Viimeisimmät näkökulmat