Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusteollisuus RT ja Skal: Infra-investoinneissa otettava nyt etunojaa

Miljardin panos infrarakentamiseen luo 11 000 työpaikkaa. Lisäksi infrarakentamiseen investoiduista euroista 34 prosenttia palautuu yhteiskunnan käyttöön veroina ja maksuina, muistuttaa Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja Aleksi Randell.

RT ja Skal kannattavat infraurakoitsijoita edustavan Infra ry:n aiempaa ehdotusta, jossa infrahankkeista päätettäisiin tänä syksynä tarvittaessa vaikka ehdollisesti.

Hallitus aikoo toteuttaa tällä hallituskaudella noin kolmen miljardin euron liikenneinvestointiohjelman. Rakennusteollisuus RT ja kuljetus- ja logistiikkayrityksiä edustava Skal kuitenkin toivovat, että hallitusohjelmassa linjatuista infrainvestoinneista ja niiden rahoituksesta tehtäisiin päätöksiä jo tänä syksynä.

”Ripeästä päätöksenteosta hyötyy koko Suomen talous. Investoinnit tarvitaan joka tapauksessa, ja paras hetki niille on nyt, kun rakentamisen kustannusnousu on tasaantunut ja työvoiman tarjonta sekä toteuttamiskapasiteetti kasvavat”, Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja Aleksi Randell sanoo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusteollisuus RT ja Skal: Infra-investoinneissa otettava nyt etunojaa”

Viimeisimmät näkökulmat