Kokeile kuukausi maksutta

Avokoulun lähes miljoonan euron remontti ja opettajien kritiikki eivät saa Rakennustietoa muuttamaan suunnitteluohjeitaan

Avokoulujen saama kritiikki ei vaikuta RT-korttien koulurakentamisohjeiden sisältöihin.

Perusparannuksen myötä Oulun Pitkäkankaan koulu siirtyi avoimeen ja muunneltavaan oppimisympäristöön.

Kouluissa yleistyneet avotilat ovat herättäneet kritiikkiä. Opettajien ja oppilaiden vastustus oli suurta esimerkiksi Helsingin Jakomäen Kankarepuiston vuonna 2020 valmistuneessa koulussa. Avotilojen osoittauduttua huonoksi ratkaisuksi, on koulua remontoitu tänä vuonna lähes miljoonalla eurolla.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Kokeile nyt 1 kk veloituksetta!

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 3/6/12 kk.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Avokoulun lähes miljoonan euron remontti ja opettajien kritiikki eivät saa Rakennustietoa muuttamaan suunnitteluohjeitaan”

  1. Kyseinen RT-kortti ei käsittääkseni ohjaa tekemään väliseinättömiä kouluja. Sen keskeinen sanoma on kannustaa hyödyntämään opettajien osaamista osallistavan suunnittelun keinoilla, jotta oppimisympäristöistä tulisi nykyaikaista oppimiskäsitystä ja opettamistapaa palvelevia kokonaisuuksia. Se, että jonkun mielestä väliseinät voi korvata verhoilla, on asiakkastarpeiden ja tilan ominaisuuksien välisen yhteyden väärin ymmärtämistä. Monipuolisiin oppimisympäristöihin kuuluvat myös rauhallisen oppimisen tilat.

Viimeisimmät näkökulmat