Kokeile kuukausi maksutta

Tutkimustulos: Ilmanvaihdon voi pysäyttää yöksi hyväkuntoisessa tyhjässä päiväkoti- tai koulurakennuksessa

Tuoreen tutkimuksen mukaan ilmanvaihtolaitteiden yöllinen sammutus hyväkuntoisessa tyhjässä rakennuksessa ei aiheuta terveysriskejä.

Hyväkuntoisen koulun ilmanvaihto voidaan sulkea yöksi ja käynnistää uudelleen kaksi tuntia ennen kuin käyttö alkaa. Nöykkiön koulun fysiikan luokka Espoossa. Kuva: Sami Kero / HS

Tampereen yliopiston rakennusfysiikan ja Oulun yliopiston rakennusterveyden tutkimusryhmien yhteishankkeessa selvitettiin ilmanvaihdon yöaikaisen sammuttamisen vaikutusta käyttöaikaiseen sisäilman laatuun 12 koulu- ja päiväkotirakennuksessa.

Tutkimuksessa ei havaittu tilastollisesti merkitseviä yhteyksiä ilmanvaihdon öisellä pysäyttämisellä ja oppilaiden tai henkilökunnan kokeman sisäilman laadun ja terveyden välillä. Tutkimustulokset viittaavat siihen, että ilmanvaihdon sammuttaminen yöaikana ei vaikuttanut negatiivisesti koettuun sisäilman laatuun tai terveyteen rakennuksen käyttöaikana päivällä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tutkimustulos: Ilmanvaihdon voi pysäyttää yöksi hyväkuntoisessa tyhjässä päiväkoti- tai koulurakennuksessa”

Viimeisimmät näkökulmat