Kokeile kuukausi maksutta

Kontulan metroaseman korjaus nytkähti eteenpäin

Helsingin Kontulan metroasemaa on tarkoitus korjata.

Kontulan metroasema kuvattuna kymmenen vuotta sitten. Kuva : Juhani Niiranen / HS

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 20. marraskuuta Kontulan metroaseman laituritason peruskorjauksen hankesuunnitelman. Peruskorjauksella parannetaan kaupungin mukaan metroaseman toimivuutta ja viihtyisyyttä, jotka ovat kaupungin mukaan tärkeitä osatekijöitä koko Kontulan alueen kehittämisessä.

Lue lisää: Helsinki suunnittelee Kontulaan niin isoa muutosta, ettei aluetta enää tuntisi entiseksi

Peruskorjauksessa uusitaan vuonna 1986 käyttöönotetun metroaseman laiturialueelta muun muassa pintamateriaalit, kalusteet sekä lvisa-tekniikka. Läntinen sisäänkäynti uusitaan kokonaisuudessaan purkamalla nykyinen ja rakentamalla uusi. Samalla sisäänkäynnin hissit uusitaan.

Myös itäistä ja keskimmäistä sisäänkäyntiä uusitaan. Lisäksi laiturialueen graffititaideteokset siirretään ja valaistaan kohdevalaisimilla.

Peruskorjaus on tarkoitus toteuttaa vuosien 2024–2025 aikana. Peruskorjaushankkeen arvonlisäveroton kokonaishinta on enintään 7 miljoonaa euroa.

Kontulan aluetta on tarkoitus kehittää nykyistä tiiviimmäksi kaupunginosakeskukseksi. Viime vuonna keskimääräinen matkustajamäärä Kontulan metroasemalla oli arkipäivisin 16 300 henkilöä. Matkustajamäärän ennustetaan kasvavan alueen kehittämisen myötä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kontulan metroaseman korjaus nytkähti eteenpäin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat