Kokeile kuukausi maksutta

YIT sopi 140 miljoonan euron lainasta – kertoi aiemmin sadan prosentin velkaantumisasteesta

YIT myös suunnittelee lunastavansa takaisin 100 miljoonan euron vakuudettoman joukkovelkakirjalainan.

Kuvituskuva YIT:n Tapiolan asuntotyömaalta.

YIT on allekirjoittanut tänään uuden 140 miljoonan euron suuruisen lainasopimuksen.

Tiedotteen mukaan uudella lainalla korvataan aiemmat, loppuvuonna 2023 ja keväällä 2024 erääntyvät yhteensä 150 miljoonan euron suuruiset lainat. Uusi laina on vakuudellinen, ja se erääntyy huhtikuussa 2025.

YIT:n hallitus on arvioinut toimialan suhdannetta, vallitsevaa markkinatilannetta sekä yhtiön arvioitua kassavirtaa ja näiden perusteella päättänyt, että maaliskuussa 2024 kokoontuvalle varsinaiselle yhtiökokoukselle ei ehdoteta voitonjakoa tilikaudelta 2023. Myös tänään allekirjoitettu lainasopimus sisältää nettovelkojen ja käyttökatteen väliseen suhteeseen perustuvia varojen jakoa koskevia rajoituksia.

Lainasopimus sisältää tai tulee sisältämään yhtiön maksuvalmiuteen, korkokatteeseen ja velkaantumisasteeseen liittyvät taloudelliset tunnuslukukovenantit, joita tarkastellaan tunnuslukukovenantista riippuen joko kuukausittain tai neljännesvuosittain.

”Toteutettu rahoitusjärjestely ja päätös olla ehdottamatta voitonjakoa tukevat operatiivista liiketoimintaamme, vahvistavat yhtiön taloudellista asemaa ja lisäävät joustavuutta yhtiön rahoitusrakenteeseen”, YIT:n talousjohtaja Tuomas Mäkipeska sanoi.

Lainasopimuksen koordinaattoreina toimivat OP Yrityspankki ja SEB ja pääjärjestäjinä OP Yrityspankki, SEB ja Swedbank.

YIT tavoittelee velkaantuneisuuden pienentämistä aiemmin tiedottamansa pääoman tehokkuuteen tähtäävän ohjelman myötä. Yhtiöllä on potentiaalia vapauttaa noin 400 miljoonaa euroa pääomia vuoden 2024 loppuun mennessä.

Lue lisää: YIT jatkaa muutosohjelmansa toteuttamista – nyt irtauduttiin latvialaisesta yhteissijoitusyhtiöstä

YIT kertoi osavuosikatsauksessaan, että sen velkaantumisaste kohosi sataan prosenttiin.

Tänään allekirjoitetun lainasopimuksen lisäksi ja osana velkaantumisen pienentämiseen tähtääviä toimenpiteitä YIT suunnittelee lunastavansa takaisin 31.3.2024 erääntyvän 100 miljoonan euron vakuudettoman joukkovelkakirjalainan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT sopi 140 miljoonan euron lainasta – kertoi aiemmin sadan prosentin velkaantumisasteesta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat