Kokeile kuukausi maksutta

Fimpecille suuri sähkökattilahanke

Fimpec on allekirjoittanut sopimuksen suuresta sähkökattilahankkeesta Helsinkiin.

Kuvituskuva. Sähkötalo rakennettiin aikanaan kaupungin sähköyhtiön konttoriksi. Talossa on yhä Helenin pääkonttori. Kuva: Sirpa Räihä / HS

Energiayhtiö Helen ja Fimpec ovat solmineet yhteistyösopimuksen Hanasaaren lämpökeskukseen toteutettavasta sähkökattilakokonaisuudesta. Fimpec toimii hankkeessa päätoteuttajana vastaten projektinjohdosta, suunnittelusta ja hankinnoista.

Helen on asettanut tavoitteekseen olla hiilineutraali energiayhtiö vuoteen 2030 mennessä. Hiilineutraalin lämmöntuotannon lisäämiseksi Helen rakennuttaa kaukolämpöteholtaan 140 MW:n
sähkökattilakokonaisuuden Hanasaaren lämpökeskukseen.

Hanasaaren lämpökeskus on Helsingissä vuonna 2008 rakennettu kattilalaitos, jossa on kuusi öljykattilaa kaukolämmön huippu- ja varatuotantoon. Kestävämmän energiatuotannon lisäämiseksi kolme kuumavesielektrodi-sähkökattilaa prosessiapulaitteineen asennetaan lämpökeskuksen kattilahuoneeseen.

Sähkökattilahankkeessa hyödynnetään alueella olevaa kaukolämpö- ja sähköverkkoinfrastruktuuria sekä Hanasaaren B-voimalaitokselta vapautuvaa 110 kV-sähköverkkoliityntää ja generaattorimuuntajaa, joita on mahdollista käyttää sähkökattiloiden sähkösyötössä.

Hanke on käynnistynyt Fimpecin osalta huhtikuussa 2023. Fimpec toimii hankkeessa päätoteuttajana EPCM-projektijohtomallilla, johon kuuluu vastuu pääsuunnittelusta, projektijohtamisesta ja -hankinnoista sekä rakentamisen johtamisesta.

Sähkökattilahankkeen on määrä valmistua vuoden 2024 loppuun mennessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Fimpecille suuri sähkökattilahanke”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat