Kokeile kuukausi maksutta

Betsetin viime vuosi oli vaikea – tulos säilyi kohtuullisena ja omavaraisuus vahvistui

Betsetille valmistui uusi betoniasema Espooseen vuoden 2023 lopulla.

Betset ilmoitti viime vuoden syyskuussa lomauttavansa myös Mikkelin tehtaan henkilöstön. Kuva: Betset

Betset-yhtiöiden vuosi 2023 oli haastava. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 126,7 miljoonaa euroa, missä on laskua noin 14 prosenttia verrattuna vuoteen 2022. Liikevoitto laski noin 44 prosenttia 8,4 miljoonaan euroon.

Yrityksen mukaan liikevaihto ja liikevoitto laskivat erityisesti siksi, että tuotteiden kysyntä heikentyi merkittävästi asuntorakentamisessa. Se vaikutti myös lopputuotteiden hintakehitykseen.  Toimintaympäristön voimakkaan heikentymisen vuoksi Betset joutui sopeuttamaan toimintaa useilla tehtaillaan.

Lue lisää: Betset kertoi lomautuksistaan – ”Työtä ei ole valitettavasti kaikille tehtaille riittävästi”

Liiketoimintaan ja erityisesti tuotteiden kysyntään vaikuttivat merkittävästi kasvaneet energiakustannukset, nousseet korot, inflaatio ja kuluttajien heikentynyt luottamus talouteen. Uudiskohteiden heikko rahoitettavuus heikensi edellytyksiä aloittaa uusia asuntohankkeita, mikä vaikutti merkittävästi myös yhtiön tuotteiden kysyntään.

Betsetille kulunut tilikausi oli markkinoiden haasteista huolimatta kohtalainen.

”Kaupallinen aktiviteetti hiipui koko viime vuoden ja tällä hetkellä tilauskantamme on historiallisen pieni. Vuosi 2023 oli toimialalla poikkeuksellisen vaikea, emmekä usko, että asuntorakentamisessa tapahtuu nopeaa muutosta tänäkään vuonna. Betsetin tuloksen säilyminen kohtuullisella tasolla ja omavaraisuuden vahvistuminen lähes 55 prosenttiin olivat erinomaisia onnistumisia tässä markkinatilanteessa”, toimitusjohtaja Mika Löytönen sanoo tiedotteessa.

Haastavan markkinatilanteen keskellä Betsetin kymmenes tehdas valmistui Espooseen vuoden 2023 lopulla.

”Uusi betoniasema tulee vahvistamaan valmisbetoniliiketoimintaamme pääkaupunkiseudulla. Viime vuoden investointien ja myös onnistuneiden sopeuttamistoimien ansiosta olemme lähteneet vuoteen 2024 toiminnallisesti ja taloudellisesti positiivisessa asemassa.”

Lue lisää: Betset rakentaa uuden betoniaseman Espooseen

Tilikauden aikana Betset kasvatti myös omistustaan virolaisessa As Ikodorissa ja osakekaupan myötä yrityksestä tuli Betsetin tytäryhtiö.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Betsetin viime vuosi oli vaikea – tulos säilyi kohtuullisena ja omavaraisuus vahvistui”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat