Kokeile kuukausi maksutta

Fira modernisoi toimistokiinteistön Helsingin Kruunuhaassa

Projektissa edetään tarkan suunnitelman mukaan niin, että talo voidaan pitää käytössä kokoajan.

Toimistorakennus Helsingin Kruunuhaassa on valmistunut vuonna 1958. Kuva: Olli Urpela, Fira
Kuuntele juttu

Fira modernisoi Svenska litteratursällskapet i Finlandin (SLS) omistaman toimistokiinteistön Helsingin Snellmaninkadulla.

Urakassa rakennuksen toimisto-osat uusitaan kauttaaltaan ja rakennuksen talotekniikka modernisoidaan.

Kuusikerroksisessa rakennuksessa tehdään toimistomuutoksia neljässä kerroksessa. Urakassa kolmen kerroksen tilajako-osat sekä pinnat puretaan ja tilat modernisoidaan.

Hankkeessa tehdään myös parannustöitä talotekniikkaan, ja esimerkiksi ilmanvaihtokoneet uusitaan. Osana urakkaa katolle rakennetaan uusi IV-konehuone

”Hanke on SLS:n toiminnan kannalta erittäin tärkeä. Tavoitteemme on tarjota nykyaikaisia, inspiroivia ja joustavia toimitiloja noin 70 hengen asiantuntijaorganisaatiollemme Helsingissä. Vastuullisen kiinteistönomistajan näkökulmasta on taas keskeistä, että toimimme tavalla joka vähentää korjausvelkaa ja parantaa energiatehokkuutta, SLS:n kiinteistöpäällikkö Hans Wiljanen toteaa tiedotteessa.

Urakka alkoi helmikuussa 2024 ja päättyy marraskuussa 2024.

Projektiin on tehty tarkka ennakkosuunnitelma, jotta rakennus saadaan pidettyä käytössä koko urakan ajan. Yleisaikataulu on laadittu yhdessä tilaajan kanssa niin, että työt voidaan toteuttaa sekä rakennuttajan että vuokralaisten toiveiden mukaisesti. Tämän mahdollistaa esimerkiksi väliaikainen ilmanvaihtoratkaisu.

”Tämä on kuin paluu juurille. Olemme vastaavia tehneet toimistoremontteja, kuten viimeksi Kirjurinkadulla, mutta vertaisin tätä siihen mistä kaikki lähti liikkeelle, eli Iso Pajan ja Elisan pääkonttorin remontteihin, Firan työpäällikkö Jouni Juntunen toteaa.

Talo on valmistunut vuonna 1958. Siinä on tehty vuosien saatossa useampi tilamuutos kerroksissa ja muun muassa vesikatto on uusittu.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Fira modernisoi toimistokiinteistön Helsingin Kruunuhaassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat