Kokeile kuukausi maksutta

SSAB:n toimitusjohtaja vaihtuu

Ruotsalainen teräsyhtiö SSAB omistaa Ruukki Constructionin.

SSAB:n toimitusjohtaja Martin Lindqvist. Kuva: SSAB

Martin Lindqvist on työskennellyt SSAB:n palveluksessa vuodesta 1998. Vuodesta 2011 lähtien hän on toiminut yhtiön toimitusjohtajana.

Hänen johdollaan SSAB sai päätökseen suomalaisen Rautaruukin oston. Vuonna 2016 alkoi työ terästeollisuuden siirtämiseksi fossiilivapaaseen tuotantoon SSAB:n, LKAB:n ja Vattenfallin yhteisyrityksen Hybritin kautta.

SSAB on sittemmin tehnyt strategisen linjapäätöksen koko pohjoismaisen tuotantojärjestelmänsä muuntamisesta fossiilivapaaseen tuotantoon. Viime vuonna käynnistettiin Oxelösundin tehtaan rakennemuutos. Viime viikolla tehtiin päätös Luulajan toimintojen muuntamisesta.

Lue lisää: Suomi hävisi jätti-investoinnin Ruotsille – teräsyhtiö SSAB tekee miljardien eurojen investoinnin Luulajassa

”Martinin toimitusjohtajakaudella SSAB on kehittynyt pörssiyhtiöksi, jolla on globaalit markkinat ja vahva taloudellinen asema. Hän on ollut ratkaisevassa roolissa SSAB:n rakentamisessa nykyisenkaltaiseksi yritykseksi ja johtamassa siirtymää fossiilivapaaseen tuotantoon. Hän on arvostettu johtaja ja toimitusjohtaja. Haluan kiittää Martinia hänen panoksestaan yrityksen hyväksi ja toivottaa hänelle onnea tuleviin tehtäviin”, SSAB:n hallituksen puheenjohtaja Lennart Evrell sanoo tiedotteessa.

Martin Lindqvist sanoo olevansa erittäin iloinen, että on saanut olla osa tätä fantastista matkaa yhdessä monien ylpeiden ja ammattitaitoisten SSAB:n työntekijöiden kanssa.

”Jossain vaiheessa jokaisen täytyy kuitenkin luopua ja minun osaltani se aika on nyt. Tulevaisuudessa panostan aikaani enemmän hallitus- ja neuvonantajatehtäviin”, Martin Lindqvist sanoo.

Lindqvistillä on 6 kuukauden irtisanomisaika, mutta hän jatkaa seuraajansa valintaan saakka. Rekrytointiprosessi hänen seuraajansa löytämiseksi alkaa välittömästi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SSAB:n toimitusjohtaja vaihtuu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat