Kokeile kuukausi maksutta

Rakennuslehden työmaakilpailuun ehtii vielä mukaan

Rakennuslehti etsii jälleen Suomen parasta työmaata. Kisaan voi vielä ilmoittautua parin viikon ajan.

 

Viime vuoden kilpailun voitti NCC:n työmaatiimi ja Project Boost C5 -hanke Helsingin Vallilassa.

Rakennuslehden perinteinen Vuoden työmaa -kilpailu käynnistyy taas. Vapaamuotoiset ilmoittautumiset voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen tapio.kivisto@sanoma.com toukokuun puoliväliin mennessä.

Rakennuslehti on valinnut vuoden parhaan työmaan 1980-luvun puolivälistä alkaen. Viime vuonna voittajaksi nousi NCC:n työmaatiimi ja Project Boost C5 -hanke Helsingin Vallilassa.

Kilpailun tavoitteena on paitsi nostaa työmaahenkilöstön arvostusta myös parantaa koko alan osaamista. Etsimme parhaiten johdettua, vaativaa työmaata, jonka ratkaisut esimerkiksi kosteudenhallinnan, työturvallisuuden, laadun, yhteistoiminnan tai tuotannon tehokkuuden kehittämisen osalta ovat hyviä malleja alalle.

Hankkeen on oltava siinä vaiheessa, että rakennustyömaata voi arvioida. Alkuvaiheessa olevat tai valmiit työmaat eivät käy.

Ilmoittautumisessa riittävät perustiedot (hankkeen kuvaus, urakoitsija, tilaaja, urakkamuoto, laajuus, aikataulu, tekniset ja muut haasteet) sekä perustelut työmaan erinomaisuudesta.

Työmaakilpailun tuomaristossa on mukana kokeneita asiantuntijoita rakennusalan eri osa-alueilta. Tuomaristo kiinnittää työmaalla huomiota muun muassa seuraaviin asioihin: työmaan johtaminen, työturvallisuus, hankkeen tekninen ja muu vaativuus sekä riskien hallinta, suunnittelun ohjaus, tietomallin ja muiden digitaalisten ohjaustyökalujen hyödyntäminen, aikataulun ja kustannusten hallinta, laadunvarmistus, kehitys ja innovaatiot työmaalla, ympäristökysymysten huomioon ottaminen sekä yhteistoiminnan sujuvuus tilaajan ja eri osapuolten kanssa.

Työmaat esitellään Rakennuslehdessä touko–syyskuun aikana ja voittaja julkistetaan lokakuussa Finnbuild-messuilla Helsingissä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuslehden työmaakilpailuun ehtii vielä mukaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat