Kokeile kuukausi maksutta

Caverion modernisoi toimistotalon kiinteistöautomaation Helsingissä

Jatkossa kiinteistö hyödyntää muun muassa lämpöpumppuratkaisua luonnonmukaisella hiilidioksidi-kylmäaineella.

Varman toimistokiinteistö sijaitsee Helsingin Ruoholahdessa Itämerenkadulla. Kuva: Varma
Kuuntele juttu

Työeläkeyhtiö Varman omistama toimistokiinteistö Ruoholahden Itämerenkadulla saa tulevien kuukausien aikana modernisoidun kiinteistöautomaation ja jäähdytysratkaisut.

Caverion vastaa kiinteistöautomaation ja jäähdytysratkaisun suunnittelusta ja toteutuksesta. Yritys modernisoi kiinteistön hyödyntämään energiatehokkaita ratkaisuja, kuten lämpöpumppuratkaisua luonnonmukaisella CO2-kylmäaineella. Modernisointiprojekti valmistuu vuoden 2025 alussa.

Tiedotteen mukaan lämmitysenergian säästöksi on arvioitu yli 50 prosenttia, kun kiinteistön jäähdytyksen hukkalämpö otetaan talteen ja hyödynnetään lämmitykseen. Samalla kiinteistössä siirrytään CO2-kylmäaineisiin, mikä vastaa kiristyvän kylmäainelain vaatimuksiin ja kuormittaa ympäristöä vähemmän.

”Olemme määrätietoisesti mitanneet ja vähentäneet kiinteistösijoitustemme ympäristövaikutuksia jo usean vuoden ajan. Itämerenkatu 9 on rakennettu neljännesvuosisata sitten, ja tässä ajassa teknologia on mennyt valtavasti eteenpäin. Kumppanimme Caverion toteuttaa kiinteistöön integroidun kylmän ja lämmön tuotannon, mikä säästää kustannuksia, pienentää ympäristövaikutuksia merkittävästi ja lisää myös loppukäyttäjien tyytyväisyyttä”, Varman toimitilajohtaja Toni Pekonen sanoo.

Caverionin kiinteistöjohtamisen liiketoimintajohtaja Laura Karotien mukaan suomalaisissa kiinteistöissä on valtavasti potentiaalia hyödyntää jäähdytyksen hukkalämpöä lämmityksessä.

”Valitsemalla tämän ratkaisun Varma on ehdottomasti edelläkävijöiden joukossa, ja olemme hyvin innoissamme tästä projektista. Ilmastonmuutos tulee lisäämään kiinteistöjen jäähdytystarpeita, minkä vuoksi esimerkiksi hukkalämmön hyödyntäminen on jatkossa yhä kriittisempi tekijä kiinteistöjen energiatehokkuuden ja kestävyyden näkökulmasta.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Caverion modernisoi toimistotalon kiinteistöautomaation Helsingissä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat