Kokeile kuukausi maksutta

Kansainvälinen sijoittaja Granlundin taustalle

Omistajamuutoksen tavoitteena on kiihdyttää Granlundin kansainvälistä kasvua. Enemmistöomistus säilyy edelleen yrityksen työntekijöillä.

Granlundin Toimitusjohtaja Pekka Metsi. Kuva: Granlund
Kuuntele juttu

Kansainvälinen sijoittaja ICG tulee Granlundin vähemmistöomistajaksi. Omistajamuutoksen tavoitteena on kiihdyttää Granlundin kansainvälistä kasvua ja laajenemista Skandinaviassa ja Euroopassa. Ensimmäinen tavoite on Skandinaviassa.

”ICG on kumppani, joka voi tukea meitä tällä matkalla. ICG:llä on laajat kansainväliset verkostot sekä vahvaa osaamista kasvun tukemiseen”, Granlundin toimitusjohtaja Pekka Metsi sanoo tiedotteessa.

Uusi omistaja tulee vaikuttamaan jatkossa Granlundin toimintaan hallitustyön kautta. Aiempi, partnerimallinen omistuspohja säilyy edelleen vahvana, ja yhtiön työntekijät omistavat Granlundista vahvan enemmistön. Omia työntekijöitä on yrityksen osakkaina noin 260.

”Vahva suomalainen omistuspohja on osa Granlundin historiaa, ja meille on tärkeä pitää siitä kiinni jatkossakin”, Metsi sanoo.

Granlund aloitti valmistautumisen uuteen omistusjärjestelyyn reilu vuosi sitten, jolloin aiemmin erillisinä yrityksinä toimineet konserniyhtiöt yhdistyivät emoyhtiö Granlund oy:hyn. Tavoitteena oli omistusrakenteen virtaviivaistaminen kansainvälistymistä varten.

”Olemme seuranneet Granlundin kehitystä useamman vuoden ajan ja olleet vaikuttuneita johdon ja granlundilaisten erinomaisesta työstä”, ICG:n Pohjoismaiden toimintojen johtaja Robin Molvin sanoo.

Granlund työllistää Suomessa noin 1 450 ihmistä, minkä lisäksi toimipisteitä löytyy Ruotsista ja Britanniasta. Granlundin liikevaihto oli viime vuonna 139,3 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kansainvälinen sijoittaja Granlundin taustalle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat