Kokeile kuukausi maksutta

Saint-Gobainin kansainvälinen ideakilpailu ratkesi – arkkitehtiopiskelijat ideoivat Viikin aluetta

Kilpailu järjestettiin nyt jo 19. kertaa.

Sieni Park voitti Saint-Gobainin kansainvälisen arkkitehtiopiskelijoiden ideakilpailun. Kuva: Saint-Gobain
Kuuntele juttu

Saint-Gobainin kansainvälinen ideakilpailu arkkitehtiopiskelijoille on ratkennut. Voiton vei Portugalin joukkueen Sieni Park. Joukkueeseen kuuluivat Francisco Ferreira, Pedro Tiago Gaspar ja Joao Henriques.

Ideakilpailun tehtävänä oli kehittää Gardenian aluetta Helsingin Viikin tutkimustilan ja pieneläinsairaalan läheisyydessä. Alueen kiinteistöt omistaa Helsingin yliopisto, ja Helsingin kaupunki on laatinut alueelle Keski-Viikin kaavarunkoa tulevan kehityksen pohjaksi.

Opiskelijoiden ideoiden piti yhdistää asumista ja lähistön ulkoilmatoimintoja.

Lue lisää: Opiskelijat ideoivat Helsingin Viikin kehittämistä kansainvälisessä arkkitehtuurikilpailussa

Sieni Park sai kiitosta siitä, että se pohjaa suomalaiseen kulttuuriin ja luo rauhallisen vetäytymisalueen. Se yhdistää vanhaa ja uutta rakennetta yhtenäiseksi suunnitelmaksi, joka nojaa kolmeen tärkeään osaan: kestävyys, innovaatio ja mukavuus.

Tuomaristo piti ehdotusta kattavana ja eri rakennuksen liittymistä toisiinsa saumattomana.

Toiseksi tuli Puolan joukkue ehdotuksellaan Rurban Habitat ja kolmanneksi Etelä-Korean From Boundary to Gateway. Kunniamaininnat menivät Malesiaan ja Libanoniin.

Kilpailun finaali järjestettiin tänä vuonna Helsingissä kesäkuun puolivälissä.

Energiatehokasta rakentamista

Kilpailu järjestettiin yhteistyössä Helsingin kaupungin, Helsingin yliopiston ja Green Building Council Finlandin kanssa. Kilpailutehtävä työstettiin yhteistyössä Helsingin yliopiston ja Helsingin kaupungin kanssa.

Kilpailuun osallistui runsaat 224 yliopistoa 29 maasta. Kilpailu järjestettiin nyt 19. kertaa.

Architecture Student Contest -kilpailun tavoitteena on tarjota opiskelijoille mahdollisuus perehtyä energiatehokkaaseen ja vastuulliseen rakentamiseen aidon arkkitehtonisen haasteen kautta.

Toiveena eloisaa ympäristöä

Helsingin kaupunki toivoi kilpailulta kehitysideoita Viikin identiteetin kannalta tärkeälle alueelle yliopistokampuksen ja tutkimus- ja koetilan välissä.

Vuosittaisen opiskelijakilpailun tavoitteena on kehittää kestävään kehitykseen perustuva projekti, joka huomioi sekä sosiaalisen että ekologisen kestävyyden.

”Tavoitteena on saada kilpailualueesta eloisaa ja aktiiviseen toimintaan houkuttelevaa ympäristöä sekä kehittää sille monipuolisia asumisen vaihtoehtoja. Uudisrakentamiseen ja vanhan rakennuskannan korjaamiseen etsitään vähähiilisiä ratkaisuja kaupungin hiilineutraalisuustavoitteiden mukaisesti”, kertoi aiemmin arkkitehti Johanna Mutanen Helsingin kaupungin asemakaavoituksesta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Saint-Gobainin kansainvälinen ideakilpailu ratkesi – arkkitehtiopiskelijat ideoivat Viikin aluetta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat