Kokeile kuukausi maksutta

Säiliöiden ja VAK-tuotteiden asiantuntija

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)
Sijainti Helsinki, Tampere
Päivämäärät Julkaistu 5.5.2023 Hae viimeistään 17.5.2023

Etsimme Helsinkiin tai Tampereelle säiliöiden ja VAK-tuotteiden asiantuntijaa vakituiseen ylitarkastajan virkaan. Tehtävän tarkoituksena on vaarallisten kemikaalien varastosäiliöiden, kuljetussäiliöiden, kuljetuspakkausten ja kuljetettavien painelaitteiden markkinavalvonta. Lisäksi tehtävänä on valvoa markkinoille tulevia ja käytössä olevia vaarallisten aineiden kuljetuksessa (VAK) käytettäviä tuotteita.

Työskentelet tuoteyksikön ammattilaistuotteet-ryhmässä, joka valvoo markkinoilla olevia rakennustuotteita, pelastustoimen laitteita, räjähteitä, ilotulitteita ja kemikaalisäiliöitä, vaarallisten aineiden kuljetuksia ja niiden kuljetuspakkauksia- ja säiliöitä sekä sammutus- ja paloilmoitinlaitteistoja asentavia ja huoltavia yrityksiä.

Työssäsi valvot, että myynnissä olevat tuotteet ovat vaatimustenmukaisia sekä suunnittelet ja toteutat valvontaprojekteja ja raportoit tuloksista. Työhösi kuuluu myös valmistajien ja maahantuojien kouluttamista tuotteita koskevista vaatimuksista.

Tuotevalvonnan lisäksi teet kansainvälistä ja kansallista sidosryhmäyhteistyötä sekä osallistut asiantuntijana säädösten ja standardien kehittämiseen.

Työhösi kuuluu myös viestintää ja asiakasneuvontaa sekä laadit tiedotteita ja ohjeita. Lisäksi pääset mukaan kehittämään valvontaa ja turvallisuutta osallistumalla erilaisiin kehitysprojekteihin.

Hakijalta odotamme

Olet asiantuntija ja osaaja, jolla on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto (esim. konetekniikka, materiaalitekniikka, kemiantekniikka).

Sinulla on työkokemusta vähintään kolme (3) vuotta kemikaalisäiliöiden tai painelaitteiden tai vaativuudeltaan vastaavien hitsattavien rakenteiden suunnittelu-, valmistus-, tarkastustehtävissä tai niihin liittyvissä viranomaisen valvontatehtävissä toimimisesta.

Olet innovatiivinen ja luot uusia toimintatapoja muuttuvassa toimintaympäristössä ja tehtäväkentässä. Sinulla on kykyä ideoida viestinnän toimenpiteitä luovalla otteella ja toteuttaa niitä yhdessä asiantuntijoidemme kanssa.

Viihdyt työssä, jossa pääset hyödyntämään itsenäistä ja tavoitteellista työotettasi sekä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitojasi. Suhtaudut rakentavasti eri sidosryhmiin ja koet tärkeäksi turvallisuuden, luotettavuuden ja tiedon edistämisen. Paineensietokyky, systemaattisuus, suunnitelmallisuus ja kyky luovia hankalissakin asiakaskohtaamisissa ovat tärkeitä ominaisuuksia tehtävässä menestymiseen.

Monipuolinen sidosryhmäverkostosi, tuoteketjun hallinnan ja hankinnan asiantuntemus, valmiudet toimia yhteistyössä median kanssa, uusien kaupankäynnin tapojen ja tekniikoiden tuntemus, riskianalyysien hallinta sekä kokemus tuotetestausten suunnittelusta ja raportoinnin tulkinnasta katsotaan eduksi hakiessasi.

Työssä tarvittava kielitaito

Kielitaitosi täyttää virkamieskriteerit: puhut ja kirjoitat vähintään tyydyttävästi myös ruotsia. Englannin kielen taitosi on hyvä, eli pystyt osallistumaan sujuvasti myös esimerkiksi EU-yhteistyön tekemiseen.

Palkkaukseen liittyvät tiedot

Palkkasi koostuu tehtäväkohtaisesta palkanosasta, joka on 3 883 euroa kuukaudessa. Lisäksi maksamme henkilökohtaiseen työsuoritukseen perustuvan palkanosan, joka on alussa työkokemuksestasi riippuen 10 – 22,75 % tehtäväkohtaisesta palkasta ja nousee työkokemuksen lisääntyessä enintään 43,5 %:iin.

Edut

Panostamme Tukesissa henkilöstömme viihtyvyyteen ja pysyvyyteen.

Tarjoamme sinulle muun muassa:
• liukuvan työajan sekä hyvät mahdollisuudet työn ja vapaa-ajan yhteensovittamiseen
• hyvät etätyömahdollisuudet ja modernit työskentelytilat
• tukea ja rohkaisua osaamisen jatkuvaan kehittämiseen
• laajat työterveyspalvelut
• Smartum liikunta- ja kulttuuriedut
• lounasedun (Epassi)
• monipuolista työhyvinvointitoimintaa.

Muut tehtävään liittyvät tiedot

Tehtävään nimitettäessä voidaan käyttää neljän kuukauden koeaikaa.
Tehtävää hakeneiden nimet ovat julkista tietoa.

Lue lisää ja hae tehtävää täältä >

Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID-numero (ID: 32-584-2023). Hakemuksia ei palauteta.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto
PL 66
00521
Helsinki

Hakuaika päättyy 17.5.2023 klo 14.30

Avoimet työpaikat

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Viimeisimmät näkökulmat