Kuin kuorisi sipulia

Tietoa kirjoittajasta Merja Mannila
Tuottaja, työelämä, koulutus ja tuoteteollisuus
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Kaupungin muutos vuosikymmenten mittaan on kiinnostavaa. Sen kehitystä pystyy lukemaan eri rakennuksista ja alueista. Vähän kuin kuorisi sipulia.

Eräs seniori-ikäinen tuttavani muisteli, miten pyöräili aikoinaan ”muiden kollien kanssa” Helsingin Arabiaan leikkimään. Nykyinen uusi puoli sisälsi tehtaan ja tehtaan omistajan kauniin huvilan.

Uudet kerrostalot puuttuivat vielä tyystin. Onneksi molemmat vanhat rakennukset ovat vieläkin tallella.

Parhaimmillaan eri vuosikymmenet lomittuvat toisiinsa jouhevasti. Kiusallisia törmäyksiä ei tule. Täydennysrakentamisessa vaikeutena onkin lomittaa eri aikakaudet yhteen niin, että ristiriita vältetään.

Hyvä esimerkki eri alueiden aikakausien yhteensovittamisesta on Tampere, jossa on paljon täydennysrakentamista. Siellä on varmasti jouduttu pohtimaan suunnittelun periaatteita.

Tampereen Kalevanrinteeseen nousee uudisrakentamista, muun muassa asuntoja. Kalevanrinne sijaitsee Kalevan vieressä, joka on valtakunnallisesti arvokas asuinalue vanhoine lamellitaloineen, kirkkoineen ja Ilvespuistoineen.

Asuin pitkään Kalevassa opiskeluaikoinani. Alueella on vahva, omaleimainen imago. Se myös näyttää varsin yhtenäiseltä. Uudisrakentamisen liittäminen tällaisen alueen yhteyteen ei ole helppo tehtävä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuin kuorisi sipulia”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi