Kokeile kuukausi maksutta

Rakennustuote Oy ajautui yrityssaneeraukseen

Helsingissä toimiva Rakennustuote Oy on hakeutunut yrityssaneeraukseen. Yhtiön Helsingin käräjäoikeudelle jättämän saneerausmenettelyhakemuksen mukaan useat velkojat olivat ryhtyneet aktiivisiin perintätoimiin, joiden myötä yhtiötä uhkaa maksukyvyttömyys. Siksi yhtiö pyysi, että käräjäoikeus määräisi väliaikaisen kiellon uhkaamassa oleviin perintä-, ulosmittaus- ja täytäntöönpanotoimenpiteisiin.

Helsingissä toimiva Rakennustuote Oy on hakeutunut yrityssaneeraukseen. Yhtiön Helsingin käräjäoikeudelle jättämän saneerausmenettelyhakemuksen mukaan useat velkojat olivat ryhtyneet aktiivisiin perintätoimiin, joiden myötä yhtiötä uhkaa maksukyvyttömyys. Siksi yhtiö pyysi, että käräjäoikeus määräisi väliaikaisen kiellon uhkaamassa oleviin perintä-, ulosmittaus- ja täytäntöönpanotoimenpiteisiin.

Helsingin käräjäoikeus päätti 13. marraskuuta velkojia kuulematta väliaikaiskieltojen määräämisestä. Päätöslauselman mukaan käräjäoikeus määrää yrityksen saneerauksesta annetussa laissa olevan perintäkiellon sekä ulosmittauksen ja muiden täytäntöönpanotoimenpiteiden kiellon olemaan väliaikaisina voimassa siihen saakka, kunnes saneerausmenettelystä päätetään.

Rakennustuote on keskisuuri, vuonna 1945 perustettu yksityinen rakennusliike. Yhtiön verkkosivujen mukaan sen päätoimialoja ovat liike- ja teollisuusrakentaminen, korjaustoiminta sekä julkinen rakentaminen.

Rakennustuote toimii päätoteuttajana ja pääurakoitsijana HUS-Kiinteistöt Oy:n Naistenklinikan L-osan peruskorjaus- ja laajennushankkeessa Helsingin Meilahdessa. Viime kesäkuussa aloitetun hankkeen on määrä valmistua vuoden 2015 loppuun mennessä. Yhtiöllä on käynnissä myös työ- ja elinkeinoministeriön peruskorjaus Helsingissä työyhteenliittymänä Sähkö-Aron kanssa. Senaatti-Kiinteistöille kuuluvan kohteen työt aloitettiin viime maaliskuussa, ja kohteen on määrä valmistua vuoden 2014 loppuun mennessä.

Rakennustuote rakentaa myös Helsingin Energialle sähköaseman Ilmalantorille. Vantaan Energialle yhtiö urakoi uuden jätevoimalaitoksen Vantaan Långmossebergeniin.

Rakennustuotteen viime vuoden liikevaihto oli noin 20 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 13 kertaa

13 vastausta artikkeliin “Rakennustuote Oy ajautui yrityssaneeraukseen”

  1. Kyllä niin härkisti toiminut jo pitkään tilataan isoja töitä pieniltä aliurakoitsijoilta ja jokaista lakua vitkitetään ja rekkuloidaan ja juoksutetaan törkeästi.
    konkurssiin vain.

  2. Rakentajien talvi alkaa näyttää tosi synkälle. Quattro ajautui konkurssiin, Reno-Rakennus yrityssaneeraukseen ja nyt vielä Rakennustuotekin on pahoissa vaikeuksissa. Onko hankintalaki johtanut siihen, että kuntien kilpailussa pärjää vain alihintaisella tarjouksella?

    1. Markkinavoimien laki osoittaa tässäkin tapauksessa, että alihintaisella tarjouksella ei pärjää, vaan joutuu konkurssiin. Tarjonta ja kysyntä hakevat oikeata suhdetta.

      Omavaraisuusasteita kun katsoo, niin eiköhän vielä tule muitakin saneerausuutisia lähiaikoina.

    2. Mutta työnjohdon bonarit senkun juoksee. Tottakai käytetään mahdollisemman halpaa valkovenäläistä työvoimaa, ostetaan halvinta paskaa ja oiotaan mistä saadaan, koska sillä saadaan bonarit jo valmiiksi nahoille mitoitetuista tarjouksista. Stadissa vastavalmistuneita insinöörejä pääsee vastaavaksi mestariksi tai työpäälliköksi pikkufirmoihin yli 4k palkoilla plus bonarit yms. Niljakkaat aliurakoitsijat kusettaa minkä kerkii, koska valvoa ei ehdi tai ollaan niin kokemattomia, ettei edes tajuta. Koko touhu on ihan järjettömän uskomatonta. Ei järkee, eikä päätä missään.

      1. Siis ei kai joku ole kateellinen jostain 4k€ palkkatasosta työpäälliköllä? Suomalainen palkkataso insinööreillä on muutekin aivan perseestä ja täällä vielä kehdataan olla kateellisia jos työpäällikkönä saa yli 4k€, vaikka sitten suoraan koulunpenkiltä.

        En tiedä millainen palkkatasomafia Suomen rakentamista pyörittää, kun samalla koulutuksella oleva insinööri vetää ulkomailla harjoittelijana tuon 4k€/kk niin halutessaan.

        1. En ole kateellinen työpäällikön 4k palkasta, saan itse enemmän. Ihmettelen sitä, että joku palkkaa koulunpenkiltä työpäällikön (insinöörin) ja maksaa sille vielä 4k. Ulkomailla insinöörin tulee osatakin jotain, lisäksi siellä on pidemmät työpäivät. Jos osaa voi mielestäni tienata vaikka 8k, mutta täkäläisellä osaamisella 3 kiloakin on liikaa. Ja sama koskee raksamiehiä, en ymmärrä millä perusteella timpurille maksetaan yli 3k:n palkkoja, jos vastuuta ei ole edes omasta työnjäljestä. Lisäksi kritisointi liittyi erityisesti bonusjärjestelmään, joka syö laatua kuin hiekka hammaspyörää.

  3. 2011 tilikaudesta analyysi kauppalehdessä vuoden takaa.

    ”Rakennustuote Oy:n liikevaihto kehittyi viime vuonna suotuisasti. Yhtiön liikevaihto kasvoi edellisestä vuodesta 2.5 miljoonaa euroa eli 19.7 prosenttia. Liikevaihtoa tilikaudelta kertyi 15.2 miljoonaa euroa, kun se edellisenä vuonna oli 12.7 miljoonaa euroa”

    Vuoden 2012 liikevaihto oli jo 20 milliä kun rakennuslehden artikkelista katsoo listaa kohteista näyttäisi että kasvu on jatkunut samaa vauhtia.

    2010 12 milj, 2011 15,2 milj, 2012 20 milj, 2013 30 milj ?.

    Mistähän tuo vimma kasvattamiseen on peräisin. Oppikirjan perushokema on että kannattavuus kärsii kun kasvatat..

    Hankekokoa kasvattaessa riskit 1-2 mädän urakan suhteen kasvaa urakkalaskennassa ja lisäksi projekteihin joutuu palkkaamaan uusia vastuuhenkilöitä.

  4. Uutisessa mainittin, että ”Vantaan Energialle yhtiö urakoi uuden jätevoimalaitoksen Vantaan Långmossebergeniin”. Tieto vahvasti liioiteltu, koska kyseinen yritys on solminut kohteessa vain urakan rakennuksen sisustustöistä.

  5. noin siiinä ky ku pekkalat luopu virmasta

  6. Purkutyönjohtajan mielipiteestä 5.12.
    Näköjään tarvittiin tervejärkinen purkaja toteamaan:
    Keisarilla ei todellakaan ole vaatteita.
    Miksi alalla hyväksytään surkeiden ja törkeiden virmojen hyysääminen?
    Tehdään tilaa ja annettakoon mahdollisuudet oikeille ammattiliikkeille, niitä vielä on!

    1. Virolaiset työmiehet, heidän perheensä ovat Työ-ja Elinkeinoministeriön eli TEM:in Elelä-Espan työmaalla työnsä tehneet, mutta palkat jäivät saamatta. Tämä tapahtui siis TEM:in työmaalla.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat