Kokeile kuukausi maksutta

Sato sai Leppäsuon tontit 30 prosentin alennuksella

Sato osti joulukuun viimeisenä päivänä kaksi arvotonttia Helsingin kaupungilta yhteishintaan 16,3 miljoonaa euroa. Rakentamattomat kerrostalotontit sijaitsevat Etu-Töölön Leppäsuolla,  Pohjoisella Rautatiekadulla. Tonteilla on yhteensä 10 000 kerrosneliömetriä asuntorakennusoikeutta, mikä mahdollistaa noin 120 uuden asunnon toteuttamisen.

Sato osti joulukuun viimeisenä päivänä kaksi arvotonttia Helsingin kaupungilta yhteishintaan 16,3 miljoonaa euroa. Rakentamattomat kerrostalotontit sijaitsevat Etu-Töölön Leppäsuolla,  Pohjoisella Rautatiekadulla. Tonteilla on yhteensä 10 000 kerrosneliömetriä asuntorakennusoikeutta, mikä mahdollistaa noin 120 uuden asunnon toteuttamisen.

”Toteutamme tonteille vuokra- ja omistusasuntoja. Asuntojen keskipinta-alaksi tulee noin 65 neliötä ja suurimmasta osasta tulee yksiöitä ja kaksioita, joihin kohdistuu asuntomarkkinoilla eniten kysyntää”, Saton liiketoimintajohtaja Tuula Entelä kertoo.

Tonteille nousevat kerrostalot muodostavat yhtenäisen korttelin osittain jo valmiina olevien naapuritalojensa kanssa. Talojen suunnittelu on käynnissä ja ensimmäisen talon rakentaminen alkaa vuoden 2013 loppupuolella.

YIT ja SRV maksoivat vuonna 2006 Leppäsuon asuntotonteista ennätyshinnat 2 300 euroa/k-m². Sato pääsi nyt paljon halvemmalla. Saton tarjous oli rakennusoikeudelle laskettuna 1 561 euroa/k-m² ja 1 771 euroa/k-m². Sato oli alun perin kiinnostunut vain toisesta tontista, mutta koska rakennusliikkeiden kiinnostus Leppäsuota kohtaan oli romahtanut, tarjottiin sille toistakin tonttia. Sato teki vajaa vuosi sitten ostotarjoukseensa varauksen, että kaavaa voi muuttaa niin, että asuntokokoa voidaan pienentää. Asunnot sopivat hyvin varsinkin senioreille, sillä palvelut ovat lähellä ja hautausmaa tien toisella puolella.

SRV ja YIT eivät käyttäneet optiotaan ostaa jäljelle jääneet tontit. Päinvastoin SRV on myynyt myymättä jääneitä asuntojaan Satolle vuokrattavaksi.

Tätä artikkelia on kommentoitu 13 kertaa

13 vastausta artikkeliin “Sato sai Leppäsuon tontit 30 prosentin alennuksella”

  1. Ei muuta, kuin tuhkaluukku ja kerhohuonekappeli alakertaan. Niin ja kello katolle. Saattoväki pääsee helpolla eikä matkakaan sille viimeiselle ole liian pitkä ja rasittava. Kaikki säästää sanoo Kokoomus.

    Asunnothan sopivat senioreille ja hautausmaakin on tien toisella puolella.

    Hyvä myyntipuhe, hei.

      1. Bongailla tuttuja!?! 😀 😀 Tämä piristi kummasti työhönpaluupäivää….

      2. Joo – harvoin on mikään juttu näillä sivuilla hymyilyttänyt niin,
        että korviin koskee.

  2. ”varsinkin senioreille, sillä palvelut ovat lähellä ja hautausmaa tien toisella puolella.”

    Ei hitossa. Aivan loistavasti möläytetty myyntipuhe!

  3. ”varsinkin senioreille, sillä palvelut ovat lähellä ja hautausmaa tien toisella puolella.”

    Kummaa, ettei välittäjä saanut sen paremmin myytyä SRV:n kohdetta ?

  4. Se, että SRV ei ole saanut myytyä ylihintaisia Hypo-asuntoja lähtee johdosta.Ei ole sama asia myydä ylihintaista asuntoa kuin polttorovioon tuomittua mätää lautaa venäläisille. SRVn tämän hetkisen johdon suurin myyntikoulu omasta mielestään oli juuri mätien lautojen myynti, ei metsäkoneiden, eikä suomi-einesten myynti venäläisille.

  5. Onko kommentti hautausmaan läheisyydestä todellakin Saton johtajan, vai jutun kirjoittajan. Joka tapauksessa kunnon sammakko! Tämä kannattaa ehdottomasti painaa myyntiesitteeseen.

    1. Saton tiedotteessa asia sanottiin aika tavalla mainosmaisemmin:

      ”Tonttien hieno sijainti kivenheiton päässä keskustasta ja silti luonnonläheisten liikuntamahdollisuuksien äärellä muodostaa puitteet ainutlaatuiselle asumiselle”, kertoo liiketoimintajohtaja Tuula Entelä SATOsta. ”Toteutamme tonteille laadukkaita ja yksilöllisiä vuokra- ja omistusasuntoja.”

      Rakennuslehti ei julkaise tiedotteita vaan tekee juttuja. Ero on siinä, että jutussa taustoitetaan sellaisia asioita, joita tiedotteessa ei haluta tai pidetä tarpeellisena tuoda esiin. Ei siinä tiedotteessa kerrottu tarkkoja hintatietojakaan eikä sitä, että YIT:tä ja SRV:tä ei enää kiinnostanut tarjota vaan päinvastoin SRV on myynyt omia asuntojaan Satolle vuokra-asunnoiksi.

      Tuo hautausmaa (tiedotteessa: luonnonläheiset liikuntamahdollisuudet) on toimittajan oma tarkennus tontin sijainnista. Leppäsuo ei sanoa kaikille lukijoille mitään, mutta hautausmaa tuo tontin kartalle. Mainintaa ei pidä myöskään ymmärtää liian yksisilmäisesti tai humoristisesti vaan asiaa voi ajatella myös niin, että senioreilla on aikaa kävellä vaikkapa hautausmaalla ja bongaila tuttuja nimiä. Monelle hautausmaa naapurina voi olla parempi vaihtoehto kuin esimerkiksi vilkas liikekortteli.

  6. Saako asukkaat ostaa numeroidun hautapaikan autopaikan sijasta?

  7. Nyt SRV myy asuntojaan alennuksella. Oliko SATO:n tarjoama ja maksama hinta sittenkin se oikea hinta?

    Meiniköhän tämä Leppäsuon kehittäminen sittenkään kaupungin asettamien tavoitteiden mukaisesti? Ainakin aikataulu on venynyt ja alueella ei kaiketi ole kummoinen maine.

    1. Oliskohan alueen kauppaa hidastanut kaupungin vaatimus suurista asunnoista.
      Noilla hinnoilla tulee kokonaishinta vastaan, pieniä kämppiä tuskin jäi myymättä.

      1. Jos asunnon sijainti ja neliöhinta on kohdallaan, ei koko ole ongelma. 1990-luvun lopulla, kun asuntogryndaus oli vasta virkoamassa pitkän hiljaiselon jälkeen, kävin työmaakilpailumme raadin kanssa YIT:n asuntokohteessa Merikannonrannassa Töölön parhaassa uudessa merinäköalakohteessa. Yläkerroksessa miehet olivat valmistelemassa huoneistojen välisen seinän kaatamista. Ihmettelin, miksi purkutöitä jo nyt tehdään. Selitys oli mainio:

        Asunnon ostaneen kauppaneuvoksen rouva oli tullut katsomaan asuntoa ja todennut sen pieneksi. Hän sanoi ostavansa saman tien naapurasunnonkin, kun se kerran oli vapaana. Kun häneltä kysyttiin, pitäisikö isännältä ensi kysyä mielipidettä, oli vastaus, että kauppaneuvosta ei pidä tuollaisilla pikkuasioilla häiritä.

        Asunnon hinta taitaa nyt olla euroissa lähes sama kuin aikoinaan markoissa eli rouva teki loistokaupat.. Leppäsuolla en usko tapahtuvan vastaavanlaista arvonnousua.

        Luksusrakentamisen lisä Merikannonrannassa oli muistini mukaan 500 markkaa neliö ja kun muunkin rakentamisen kustannus oli lama-ajan tinkimällä tasolla, ei kohtuuhintaisuus ollut paha juttu rakentajallekaan.

        YIT:n johtajat olivat kaukonäköisiä ja moni heistä osti asunnon Merikannonrannasta, kun edullisesti saivat. Tämän jälkeen YIT oppi hinnoittelemaan tuotteensa viimeisen päälle, kuten pörssiyhtiölle kuuluukin.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat