Rautaruukki kolminkertaistaa Venäjän rakentamisliiketoimintansa

Rautaruukki on täsmentänyt ensimmäisen neljänneksen tulosjulkistuksen yhteydessä julkistettua Venäjän 30 miljoonan euron investointiohjelmaa. Kesällä käynnistetyt investoinnit kasvattavat Moskovasta lounaaseen sijaitsevien Obninskin ja Balabanovon tehtaiden toimituskyvyn kolminkertaiseksi vuoden 2009 loppuun mennessä. Molemmat tehtaat tulivat Rautaruukin omistukseen viime vuonna ostetun OOO Ventallin myötä.

Rautaruukki on täsmentänyt ensimmäisen neljänneksen tulosjulkistuksen yhteydessä julkistettua Venäjän 30 miljoonan euron investointiohjelmaa. Kesällä käynnistetyt investoinnit kasvattavat Moskovasta lounaaseen sijaitsevien Obninskin ja Balabanovon tehtaiden toimituskyvyn kolminkertaiseksi vuoden 2009 loppuun mennessä. Molemmat tehtaat tulivat Rautaruukin omistukseen viime vuonna ostetun OOO Ventallin myötä.

Jo kuluvan vuoden syksyllä valmistuu kattoristikoiden tuotantolinja. Ruukki Constructionin johtaja Saku Sipolan mukaan kattoristikoiden tuotanto oli vielä Ventallin aikana täysin manuaalista. Loppukeväällä 2008 käynnistyy kantavien profiilien tuotantolinja ja ensi kesänä kuumavalssattujen runkoprofiililen tuotantolinja. Kaikki edellä mainitut investoinnit täydentävät yhtiön teollisuuden, kaupan, logistiikan ja maatalouden toimitilojen rakentamiseen suunnattua tuotevalikoimaa.

Sandwich-elementtien tuotantoon tulee uusi tuotantolinja, jota varten rakennetaan myös uudet tuotantotilat. Uusi linja valmistuu ensi vuoden loppuun mennessä. Sipola sanoo yhtiön sandwich-elementtien tuotannon olevan nykyisellään noin 1 miljoona neliömetriä. Uuden linjan myötä tuotanto kasvaa 1,8 miljoonaan neliöön. Myöhemmin sandwich-elementtien tuotanto kasvaa vielä lisää.

Tuotantokapasiteettia lisätään myös standardihallien rakenteiden osalta ensi vuoden syksyyn mennessä. Tuotantoinvestointien lisäksi Ruukki vahvistaa rakentamisen teknologiakehityksen, rakennesuunnittelun ja teknisen asiakaspalvelun resursseja Venäjällä perustamalla Obninskiin uuden teknologiakeskuksen.

Investoinnit vahvistavat merkittävästi Rautaruukin runko- ja julkisivurakenteiden sekä hallikokonaisuuksien toimituksia Keski-Venäjällä. Lisäksi ne nopeuttavat Ruukin markkina-alueen laajentumista muille Venäjän alueille ja lisäävät toimituskykyä myös Kazakstaniin.

Sipola kertoo tehtailla olevan tällä hetkellä lähes 1700 työntekijää. Investointien myötä tehtaiden henkilöstömäärä kasvaa noin 240:llä. Sipola sanoo, että investointien tavoitteena on kolminkertaistaa myös liikevaihto nykyiseltä noin 110 miljoonan euron tasolta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rautaruukki kolminkertaistaa Venäjän rakentamisliiketoimintansa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi