Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin Toukorannan suunnittelukilpailun voitti Arkkitehtitoimisto JKMM

Helsingin kaupungin ja Helsingin seurakuntayhtymän järjestämä arkkitehtuurikilpailu asuinkerrostalojen suunnittelemisesta kahdelle Toukorannassa sijaitsevalle tontille on ratkennut. Neljän toimiston kesken järjestetyn kutsukilpailun voitti Arkkitehtitoimisto JKMM Oy ehdotuksellaan ”Särmä”. Kilpailun arviointiryhmä suosittelee, että asuinkerrostalojen suunnittelua jatketaan voittaneen ehdotuksen pohjalta.

Helsingin kaupungin ja Helsingin seurakuntayhtymän järjestämä arkkitehtuurikilpailu asuinkerrostalojen suunnittelemisesta kahdelle Toukorannassa sijaitsevalle tontille on ratkennut. Neljän toimiston kesken järjestetyn kutsukilpailun voitti Arkkitehtitoimisto JKMM Oy ehdotuksellaan "Särmä". Kilpailun arviointiryhmä suosittelee, että asuinkerrostalojen suunnittelua jatketaan voittaneen ehdotuksen pohjalta.

image

Kilpailun arviointiryhmä asetti yksimielisesti kilpailutöitä vertailtuaan ehdotuksen ”Särmä” ensimmäiselle sijalle. Ehdotus täytti parhaiten kilpailulle asetetut tavoitteet. Kilpailuun kutsuttiin voittaneen toimiston lisäksi ARK-house arkkitehdit Oy, Arkkitehdit Sarlin + Sopanen Oy ja Arkkitehtitoimisto Tuomo Siitonen Oy. Kilpailuun kutsutuille toimistoille maksettiin arvonlisäveroineen noin 18 000 euron palkkio.

Kilpailun tarkoituksena oli löytää vapaarahoitteisten omistus- ja vuokra-asuntojen toteuttamiseksi kaupunkikuvallisesti, arkkitehtonisesti ja toiminnallisesti korkeatasoinen ja toteutuskelpoinen suunnitelma, jossa esteettisyys, käytettävyys, koettavuus sekä kokonaistaloudellisuus on ratkaistu optimaalisesti ja tasapainoisesti.

Kilpailutonteille Toukorantaan kohoaa yhteensä noin 70-80 uutta omistus- ja vuokra-asuntoa. Rakennettavat kerrostalot sijaitsevat Toukolan Rantapuiston laidalla ja asunnoista ja pihalta on näkymiä kohti Vanhakaupunginselkää. Toiselle kilpailutonteista kohoaa kaksi nelikerroksista pistetaloa eli ”kaupunkivillaa”, ja toiselle tontille rakennetaan lamellitalon ja kahdeksankerroksisen pistetalon yhdistelmä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin Toukorannan suunnittelukilpailun voitti Arkkitehtitoimisto JKMM”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat