Vanhanen pitää kaasuputken lupaprosessia loogisena

Itämerelle suunnitellun kaasuputken lupaprosessi on looginen ja luonnollinen, sanoo pääministeri Matti Vanhanen (kesk.). Julkisuudessa on arvosteltu sitä, että valtioneuvosto käsittelee ensin luvan antamista Suomen talousvyöhykkeen käyttöön ja ympäristöviranomaiset rakennuslupaa vasta sen jälkeen.

Itämerelle suunnitellun kaasuputken lupaprosessi on looginen ja luonnollinen, sanoo pääministeri Matti Vanhanen (kesk.). Julkisuudessa on arvosteltu sitä, että valtioneuvosto käsittelee ensin luvan antamista Suomen talousvyöhykkeen käyttöön ja ympäristöviranomaiset rakennuslupaa vasta sen jälkeen.

image

On epäilty, että jos hallitus antaa – kuten on ennakoitu – luvan talousvyöhykkeen käyttöön, niin ympäristöviranomaisten kanta on sidottu jo ennakkoon myös rakennusluvan antamiseen.

Vanhanen kiistää, että asia olisi näin. Hänen mielestään ympäristöviranomaisten lupaprosessi on hallituksen ratkaisusta täysin itsenäinen.

Hallituksen on määrä käsitellä Nord Stream -yhtiön kaasuputkihakemusta syys-lokakuussa ja ympäristöviranomaisten joulukuussa. Nord Stream on toivonut voivansa aloittaa putken rakentamisen Itämeren pohjaan jo ensi vuonna, jotta kaasua voisi virrata Venäjältä Saksaan vuonna 2011.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vanhanen pitää kaasuputken lupaprosessia loogisena”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi