Suomalais-ruotsalainen rajajokikomissio on myöntänyt Pajala-Kolarin kaivoshankkeen ensimmäiselle kaivokselle ja rikastamolle ympäristö- ja vesitalousluvan. Tapulin kaivos tulisi Pajalan Kaunisvaaraan Ruotsiin noin 14 kilometrin päähän Suomen rajasta.

Pajala-Kolarin kaivoshanke nytkähti eteenpäin

Suomalais-ruotsalainen rajajokikomissio on myöntänyt Pajala-Kolarin kaivoshankkeen ensimmäiselle kaivokselle ja rikastamolle ympäristö- ja vesitalousluvan. Tapulin kaivos tulisi Pajalan Kaunisvaaraan Ruotsiin noin 14 kilometrin päähän Suomen rajasta.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Kaivosyhtiö Northland Resourcesin odotetaan päättävän myöhemmin syksyllä kaivos- ja rikastamoinvestoinneista, jotka toteutuessaan merkitsisivät piristysruisketta raja-alueelle. Yhtiö on arvioinut voivansa aloittaa tuotannon loppuvuonna 2012.

Kaivoshanke jakautuisi Ruotsin Pajalan ja Suomen Kolarin kuntien alueelle. Kaivoksista saataisiin rautamalmia. Suomen puolelta Hannukaisen kaivoksesta saataisiin yhtiön mukaan myös kultaa ja kuparia.

Rajajokikomission puheenjohtaja Matti Hepola sanoo, että nykyisten suunnitelmien mukaan malmi kuljetettaisiin Kolarin kautta Kemin satamaan. Kaivosyhtiö selvittää parhaillaan, kannattaisiko Pajalan malmi rahdata Kemin sijasta Norjan Narvikin satamaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pajala-Kolarin kaivoshanke nytkähti eteenpäin”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi