YIT ostaa enemmistön slovakialaisrakentaja Redingistä

YIT on sopinut ostavansa 70 prosentin osuuden slovakialaisen rakennusliikkeen Reding as:n osakkeista. YIT ostaa osakkeet Redingin perustajalta Ladislav Versovskyltä ja hänen lapsiltaan. Versovsky jatkaa yhtiön toimitusjohtajana ja osakkaana 30 prosentin osuudella. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Yrityskaupan myötä YIT:n rakentamispalveluiden toiminta laajenee uutena toimintamaana Slovakiaan.

YIT on sopinut ostavansa 70 prosentin osuuden slovakialaisen rakennusliikkeen Reding as:n osakkeista. YIT ostaa osakkeet Redingin perustajalta Ladislav Versovskyltä ja hänen lapsiltaan. Versovsky jatkaa yhtiön toimitusjohtajana ja osakkaana 30 prosentin osuudella. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Yrityskaupan myötä YIT:n rakentamispalveluiden toiminta laajenee uutena toimintamaana Slovakiaan.

image

Reding on asunto- ja toimitilarakentamiseen keskittynyt rakennusliike. Yhtiö tekee sekä urakointia että omaperusteista asuntotuotantoa ja myös kiinteistökehitystä. Yhtiöllä on hyvä markkina-asema Bratislavassa ja sen ympäristössä. Yrityksen liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 180. Perheyhtiö on perustettu vuonna 1997.

Yrityskauppa on osa YIT:n strategiaa laajentaa rakentamispalvelujaan keskiseen Itä-Eurooppaan. Vuonna 2008 YIT laajensi toimintaansa Tshekkiin.

”Slovakia ja sen pääkaupunki Bratislava on kehittyvä markkina-alue, jossa näemme selvän tarpeen parantaa asumisväljyyttä ja laatutasoa pitkällä aikajänteellä. Finanssikriisin jälkeen rakentamisen suhdannekehitys näyttää tasaantuneen ja odotamme BKT:n ja rakentamisen markkinan kasvavan tulevina vuosina keskimäärin muuta EU:ta enemmän”, YIT:n Kansainväliset rakentamispalvelut -toimialan johtaja Kari Kauniskangas sanoo.

”Yrityskaupan myötä saamme hyvän jalansijan uudelle markkina-alueelle. Redingillä on osaava henkilöstö ja johto sekä hyvä maine markkinoilla. Yhtiöllä on käynnissä useita rakennushankkeita ja tonttivarantoa omaperusteisen rakentamistoiminnan kasvattamiseen Slovakiassa”, YIT:n keskisen Itä-Euroopan ja Baltian maiden rakentamispalvelujen johtaja Jouni Forsman kertoo.

”YIT tarjoaa yhtiölle ja sen henkilöstölle hyvät mahdollisuudet kehittää toimintaa ja palvella asiakkaita monipuolisesti. Voimme laajentaa ja tehostaa liiketoimintaa yhdistämällä molempien yhtiöiden osaamisen hyödyntämällä erityisesti Redingin paikallistuntemusta sekä YIT:n kansainvälistä kokemusta ja taloudellisia voimavaroja. Yhtiöllä on aiempaa paremmat mahdollisuudet panostaa omaperustaiseen asuntotuotantoon ja kiinteistökehitykseen”, Redingin toimitusjohtaja Ladislav Versovsky toteaa.

YIT on viime aikoina ollut aktiivisempi yrityskaupoissa kiinteistötekniikan palveluiden puolella kuin rakentamisen palveluissa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT ostaa enemmistön slovakialaisrakentaja Redingistä”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi