Luukku-talo valittiin Vuoden puunkäytön edistäjäksi

Aalto-yliopiston Luukku-talolle on myönnetty Vuoden puunkäytön edistäjä  -tunnustus. Perusteluiden mukaan Luukku-talossa yhdistyvät ansiokkaasti monipuolinen puun käyttö, rakentamisen korkea laatu, energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys. Talo myös ilmentää hienosti suomalaisen puurakentamisen pitkiä perinteitä, tuomaristo kiittelee.  

Aalto-yliopiston Luukku-talolle on myönnetty Vuoden puunkäytön edistäjä  -tunnustus. Perusteluiden mukaan Luukku-talossa yhdistyvät ansiokkaasti monipuolinen puun käyttö, rakentamisen korkea laatu, energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys. Talo myös ilmentää hienosti suomalaisen puurakentamisen pitkiä perinteitä, tuomaristo kiittelee.  

image

Opiskelijatyönä suunniteltu ja rakennettu Luukku-talo menestyi myös energiatehokkaan rakentamisen Solar Decathlon -kilpailussa kesäkuussa Madridissa. Talo sijoittui kisassa viidenneksi. Nollaenergiatalon runkona on käytetty Finnforest Kerto-levyjä.    

Kunniamaininnan tuomaristo antaa design-huonekaluja Kerto-levyistä valmistavalle Punkalivelle.

Metsäliiton, Tapiola-ryhmän ja Nordean jakama Vuoden puunkäytön edistäjä -tunnustus nostaa esiin uusia suomalaista puuta hyödyntäviä tuotteita, palveluita, ratkaisuja tai hankkeita.

Tuomariston muodostivat Puutuoteteollisuuden toimialajohtaja Ole Salvén ja Suomen Puunhankinnan johtaja Yrjö Perälä Metsäliitosta, toimitusjohtaja Juha-Pekka Helmeenmäki Vahinko-Tapiolasta ja aluejohtaja Jussi Pekkinen Nordeasta.

Tunnustus jaettiin vuonna 2010 ensimmäistä kertaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Luukku-talo valittiin Vuoden puunkäytön edistäjäksi”

Jätä kommentti