Luukku-talo valittiin Vuoden puunkäytön edistäjäksi

Aalto-yliopiston Luukku-talolle on myönnetty Vuoden puunkäytön edistäjä  -tunnustus. Perusteluiden mukaan Luukku-talossa yhdistyvät ansiokkaasti monipuolinen puun käyttö, rakentamisen korkea laatu, energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys. Talo myös ilmentää hienosti suomalaisen puurakentamisen pitkiä perinteitä, tuomaristo kiittelee.  

Aalto-yliopiston Luukku-talolle on myönnetty Vuoden puunkäytön edistäjä  -tunnustus. Perusteluiden mukaan Luukku-talossa yhdistyvät ansiokkaasti monipuolinen puun käyttö, rakentamisen korkea laatu, energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys. Talo myös ilmentää hienosti suomalaisen puurakentamisen pitkiä perinteitä, tuomaristo kiittelee.  

image

Opiskelijatyönä suunniteltu ja rakennettu Luukku-talo menestyi myös energiatehokkaan rakentamisen Solar Decathlon -kilpailussa kesäkuussa Madridissa. Talo sijoittui kisassa viidenneksi. Nollaenergiatalon runkona on käytetty Finnforest Kerto-levyjä.    

Kunniamaininnan tuomaristo antaa design-huonekaluja Kerto-levyistä valmistavalle Punkalivelle.

Metsäliiton, Tapiola-ryhmän ja Nordean jakama Vuoden puunkäytön edistäjä -tunnustus nostaa esiin uusia suomalaista puuta hyödyntäviä tuotteita, palveluita, ratkaisuja tai hankkeita.

Tuomariston muodostivat Puutuoteteollisuuden toimialajohtaja Ole Salvén ja Suomen Puunhankinnan johtaja Yrjö Perälä Metsäliitosta, toimitusjohtaja Juha-Pekka Helmeenmäki Vahinko-Tapiolasta ja aluejohtaja Jussi Pekkinen Nordeasta.

Tunnustus jaettiin vuonna 2010 ensimmäistä kertaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Luukku-talo valittiin Vuoden puunkäytön edistäjäksi”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi