Ensto on ostanut ranskalaisen Novexia-yhtiön koko osakekannan. Novexia valmistaa pien- ja keskijännitteen sähköverkkojen tarvikkeita sekä niihin liittyviä automaatio- ja etäohjauslaitteita. Yritysosto toteuttaa hyvin Enston strategiaa, joka keskittyy energiatehokkuuteen ja siihen liittyviin ratkaisuihin. Kaupalla Ensto vahvistaa osaamistaan erityisesti älyverkkojen osalta.

Ensto osti Novexia-yhtiön Ranskasta

Ensto on ostanut ranskalaisen Novexia-yhtiön koko osakekannan. Novexia valmistaa pien- ja keskijännitteen sähköverkkojen tarvikkeita sekä niihin liittyviä automaatio- ja etäohjauslaitteita. Yritysosto toteuttaa hyvin Enston strategiaa, joka keskittyy energiatehokkuuteen ja siihen liittyviin ratkaisuihin. Kaupalla Ensto vahvistaa osaamistaan erityisesti älyverkkojen osalta.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

”Novexian pitkät asiakassuhteet vahvistavat Enston asemaa verkonrakennusmarkkinoilla ja tuotetarjonta täydentää Enston nykyistä valikoimaa nimenomaan älyverkkojen osalta. Älyverkot lisäävät ympäristömme energiatehokkuutta ja asettavat myös uusia vaatimuksia verkonrakennukselle”, Enston toimitusjohtaja Timo Luukkainen kertoo.

Yrityskauppa avaa Enston tietä Ranskan markkinoille niin maakaapeleiden kuin ilmajohtojen verkonrakennuksessa.

Novexia vahvistaa ennen kaikkea Ensto Utility Networks -liiketoimintayksikköä. Sofisme-konsernin tytäryhtiö Novexian liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa. Yhtiö on perustettu vuonna 1925, ja se työllistää Ranskassa 150 henkeä. Liiketoimintakaupan jälkeen Enston liikevaihto on noin 230 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllistää 1 600 henkeä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ensto osti Novexia-yhtiön Ranskasta”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi