Kokeile kuukausi maksutta

Ensto myy osuutensa Ensto Busch-Jaeger Oy:stä ABB:lle

Ensto Oy  ja ABB Oy  ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan Ensto myy 79 prosentin osuutensa Ensto Busch-Jaeger Oy:stä ABB:lle. ABB omistaa tällä hetkellä 21 prosenttia Ensto Busch-Jaeger Oy:stä. Yritysjärjestely on tarkoitus toteuttaa vuoden 2009 ensimmäisen neljänneksen aikana ja se edellyttää tavanomaista viranomaishyväksyntää.

Ensto Oy  ja ABB Oy  ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan Ensto myy 79 prosentin osuutensa Ensto Busch-Jaeger Oy:stä ABB:lle. ABB omistaa tällä hetkellä 21 prosenttia Ensto Busch-Jaeger Oy:stä. Yritysjärjestely on tarkoitus toteuttaa vuoden 2009 ensimmäisen neljänneksen aikana ja se edellyttää tavanomaista viranomaishyväksyntää.

Yritysjärjestelyn myötä Ensto Busch-Jaegeristä tulee osa ABB:n Automation Products -divisioonaa, ja Ensto Busch-Jaegerin Suomen, Ruotsin ja Norjan henkilöstö siirtyy ABB:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Yksikön vetäjänä jatkaa Paavo Tammisto.

Ensto Busch-Jaeger Oy on vuonna 1980 ABB:n saksalaisen tytäryhtiön Busch-Jaeger Elektro GmbH:n ja Ensto Oy:n perustama yhteisyritys. Yhtiö valmistaa ja myy sähköasennuskalusteita kuten pistorasioita ja kytkimiä sekä niihin liittyviä asennustarvikkeita.

Ensto Busch-Jaegerillä on toimintaa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa ja sen liikevaihto vuonna 2007 oli lähes 40 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on noin 120 henkilöä.

Yritysjärjestelyn jälkeen Enston liiketoimintayksikköinä jatkavat Ensto Building Technology, Ensto Utility Networks ja Ensto Enclosures and Components. Enston vuoden 2008 arvioitu liikevaihto on noin 200 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa on noin 1400 henkilöä 18 maassa.

”Kilpailu sähköasennuskalusteiden ja -tarvikkeiden markkinoilla on kansainvälisesti kovaa ja liiketoiminta on keskittynyt entistä enemmän suurten kansainvälisten toimijoiden käsiin. Ensto Busch-Jaegerillä on vahva asema Suomessa, mutta osana Enstoa sillä ei ole sellaisia kansainvälisiä kasvumahdollisuuksia, jotka Enston näkökannalta voisivat taata hyvän kansainvälisen kilpailukyvyn”, Enston toimitusjohtaja Jukka Koskinen toteaa.  

Koskisen mukaan ABB:n ja Enston pitkäaikaisen yhteistyön ansiosta ABB tarjoaa hyvät lähtökohdat Ensto Busch-Jaegerin liiketoiminnan kehittämiseksi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ensto myy osuutensa Ensto Busch-Jaeger Oy:stä ABB:lle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat