Kokeile kuukausi maksutta

Espoon katu- ja vihertuotantoyksikkö liikelaitokseksi vuoden 2011 alusta

Espoon kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 18. lokakuuta hyväksynyt yksimielisesti kaupunginhallituksen esityksen katu- ja vihertuotantoyksikön muuttamisesta liikelaitokseksi vuoden 2011 alusta alkaen.

Espoon kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 18. lokakuuta hyväksynyt yksimielisesti kaupunginhallituksen esityksen katu- ja vihertuotantoyksikön muuttamisesta liikelaitokseksi vuoden 2011 alusta alkaen.

Liikelaitostamisella pyritään saavuttamaan tiettyjä hyötyjä. Näitä ovat:

  • tukea toiminnan jatkuvuutta ja reagointikykyä toimintaympäristön muutoksiin
  • selkeyttää tilaajan ja tuottajan rooleja sekä hallinnon organisaatiota
  • selkeyttää yhteistyökäytäntöjä toimialojen ja tulosyksiköiden kesken
  • edistää asiakaslähtöisten toimintamallien ja palvelukokonaisuuksien kehittämistä
  • luoda edellytyksiä kehittää talouden hallintaa, seurannan läpinäkyvyyttä sekä liiketoimintaosaamista
  • tuoda tasejatkuvuutta sekä parantaa mahdollisuutta vaikuttaa tuloihin ja menoihin
  • helpottaa ulkoista ja sisäistä hinnoittelua.

Katu- ja vihertuotannon palveluryhmä on toiminut nykymuodossa vuodesta 2005 alkaen. Sen tehtävänä on ollut rakentaa katuja, vesihuoltoa, puistoja ja muita yleisiä alueita ja kunnossapitää katu- ja viheralueita sekä hoitaa kaupungin kiinteistöjen pihoja. Rakentamisurakat on kilpailuttanut teknisen keskuksen katu- ja viherpalvelut. Liikelaitoksen tehtävät olisivat pääpiirteissään samat kuin nykytilanteessa.

Henkilöstöä katu- ja vihertuotannossa on tällä hetkellä noin 370. Yksikön henkilöstö siirtyy kokonaisuudessaan liikelaitokseen. Toiminnan muuttuessa aiempaa selkeämmin tilaaja-tuottajamuotoon on teknisen keskuksen sisäisinä siirtoina kuitenkin päätetty 18 henkilön siirtymisestä tuotannosta tilaajayksikköön jo tämän vuoden puolella.

Liikevaihto on noin 55 miljoonaa euroa vuodessa. Pääasialliset tulot muodostuvat teknisen keskuksen yleisten alueiden ylläpidon (n. 22 milj. euroa) ja rakentamisen (n. 30 milj. euroa) tilauksista sekä tilakeskuksen pihojen hoidon tilauksista. Tuloja saadaan myös ylijäämämaiden vastaanottomaksuista, puun myynnistä sekä HSL:ltä joukkoliikenteen pysäkki-informaation hoidosta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoon katu- ja vihertuotantoyksikkö liikelaitokseksi vuoden 2011 alusta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat