Häkämies: Venäjällä mahdollisuuksia tuoteteollisuudellekin

Puolustusministeri Jyri Häkämiehen (kok.) mukaan rakentamisella on Venäjän kehitysnäkymissä iso rooli. Ministeri puhui Kotkassa järjestetyssä energiatehokkaan korjausrakentamisen seminaarissa, joka painottui Venäjän rakennusmarkkinoihin.

Puolustusministeri Jyri Häkämiehen (kok.) mukaan rakentamisella on Venäjän kehitysnäkymissä iso rooli. Ministeri puhui Kotkassa järjestetyssä energiatehokkaan korjausrakentamisen seminaarissa, joka painottui Venäjän rakennusmarkkinoihin.

”Pikku hiljaa ollaan saavuttamassa taantumaa edeltävien aikojen taso venäläisessä rakentamisessa. Elämme ison markkinan äärellä. Jo pelkästään Leningradin talousalueen väkiluku on kaksinkertainen Suomeen verrattuna, suomalaisen rakennusviennin kasvattaminen kohdistuukin pitkälti Pietarin kaupungin ympärille”, Häkämies totesi.

Venäjän tilastokeskuksen Rosstatin mukaan Suomen suorista investoinneista Venäjälle vähän yli puolet kohdistuu rakentamiseen. ”Mielenkiintoista on kuitenkin se, että suomalaisten rakennusyritysten kansainvälisistä toiminnoista euroissa mitattuna Venäjän osuus on vain 18 prosenttia”, Häkämies korosti.

Häkämies näkee Venäjällä paljon mahdollisuuksia myös suomalaiselle rakennustuoteteollisuudelle. Viime vuosina Venäjälle on perustettu suomalaisessa omistuksessa olevia tuoteteollisuuden yrityksiä.

”Rakentamisen volyymit ovat aina olleet Venäjällä valtavat. Ennen taantumaa sinne rakennettiin enemmän ostoskeskustilaa kuin mihinkään muuhun Euroopan maahan.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Häkämies: Venäjällä mahdollisuuksia tuoteteollisuudellekin”

Vastaa