Kuntien vesihuoltoputkista kolmannes on liian vanhoja, kertoo Aamulehti. Vesi- ja viemärilaitosyhdistyksestä arvioidaan, että putkien heikkenevä kunto näkyy vuotojen, vikojen ja vesikatkojen yleistymisenä. Vesijohdoista yli 30 prosenttia ja viemäreistä 37 prosenttia on yli 30 vuotta vanhoja.

Aamulehti: Kolmannes vesiputkista on vanhenemassa käsiin

Kuntien vesihuoltoputkista kolmannes on liian vanhoja, kertoo Aamulehti. Vesi- ja viemärilaitosyhdistyksestä arvioidaan, että putkien heikkenevä kunto näkyy vuotojen, vikojen ja vesikatkojen yleistymisenä. Vesijohdoista yli 30 prosenttia ja viemäreistä 37 prosenttia on yli 30 vuotta vanhoja.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Maa- ja metsätalousministeriö laski jo kaksi vuotta sitten, että 120 miljoonan euron saneeraustaso pitäisi kolminkertaistaa. Yhden kuntalaisen laskuun se tarkoittaisi 24 euron lisäystä vuodessa.

Jo viime talvena koko maassa oli paljon vikatilanteita. Esimerkiksi Tampereen Veden vesijohtoverkostossa oli 52 vikaa, mikä on viidenneksen enemmän kuin sitä edellisenä talvena. Tosin myös kylmä talvi lisäsi vikoja.

Vesi- ja viemärilaitosyhdistyksen apulaisjohtajan Mika Rontun mukaan vesihuoltoverkoston saneeraamisesta on helppo säästää, sillä maan alla olevat putket eivät näy.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Aamulehti: Kolmannes vesiputkista on vanhenemassa käsiin”

  1. Tällaiseen verorahaa pitäisi käyttää eikä kaikenmaailman kukkelheimeihin ja ulkomaisten rosvopankkiirien rikastuttamiseen !!

    Suomen ” päättäjillä ” on selvästikin aivan eri prioriteetit kun kansalla. Mitäs silloin kuuluu kansan tehdä ?!

  2. ”Tällaiseen verorahaa pitäisi käyttää eikä kaikenmaailman kukkelheimeihin ja ulkomaisten rosvopankkiirien rikastuttamiseen !!”

    Itse maksan taloudessani vesimaksun yhteydessä kokonaislaskusta 34% perusmaksua, joka on juuri tarkoitettu käytettäväksi vesihuoltologistiikan korjauksiin ja putkistoinvestointeihin jne. jne.. Euroissa ed. mainittu osuus tarkoittaa 81 euroa. Miksi minun pitäisi vielä maksaa ”Reiskan” mielestä vuodessa lisää pelkää veroa 24 euroa, jotta panostukseni olisi yhteensä 105 euroa ko. infaran rankentamiseen, kun alv:n osuus vesilaskusta on 23 % = 43,3 euroa ja perusmaksu ja alv yht. 124,3 euroa.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi