SRV:lle 100 miljoonan euron projektinjohtosopimus Pietarin kauppakeskushankkeesta

SRV:n ja Shanghai Industrial Investment Companyn yhdessä omistama OOO Pearl Plaza on tehnyt investointipäätöksen Pietariin rakennettavan kauppakeskuksen ensimmäisestä vaiheesta. Investoinnin arvo on noin 130 miljoonaa euroa. Samalla SRV:n venäläinen tytäryhtiö on allekirjoittanut noin 100 miljoonan euron projektinjohtosopimuksen ensimmäisen vaiheen rakentamisesta. Sen laajuus on noin 86 500 bruttoneliötä, josta vuokrattavaa pinta-alaa on noin 46 500 bruttoneliötä. Rakennustyöt käynnistyvät välittömästi, ja ne valmistuvat vuoden 2013 alussa.

SRV:n ja Shanghai Industrial Investment Companyn yhdessä omistama OOO Pearl Plaza on tehnyt investointipäätöksen Pietariin rakennettavan kauppakeskuksen ensimmäisestä vaiheesta. Investoinnin arvo on noin 130 miljoonaa euroa. Samalla SRV:n venäläinen tytäryhtiö on allekirjoittanut noin 100 miljoonan euron projektinjohtosopimuksen ensimmäisen vaiheen rakentamisesta. Sen laajuus on noin 86 500 bruttoneliötä, josta vuokrattavaa pinta-alaa on noin 46 500 bruttoneliötä. Rakennustyöt käynnistyvät välittömästi, ja ne valmistuvat vuoden 2013 alussa.

image

SRV:n omistus yhteisyritys OOO Pearl Plazasta on 50 prosenttia. SRV sijoittaa arviolta noin 20 miljoonaa euroa ensimmäisen vaiheen toteutukseen. SRV vastaa kohteen kaupallisesta kehittämisestä ja vuokraustoiminnasta. Kohteen rahoitus tulee pääosin Kiinasta.

Pearl Plaza on allekirjoittanut aiesopimuksen suomalaisen Prisman kanssa. Prisma vuokraa kauppakeskuksen kellarikerroksesta noin 7 600 neliömetrin tilat hypermarketia varten. Kellarikerrokseen rakennetaan myös maanalaiset pysäköintitilat. Ensimmäiseen ja toiseen kerrokseen tulee liiketiloja. Kolmanteen kerrokseen sijoittuu viihde- ja vapaa-ajan toimintoja, kuten elokuvateatteri, lasten maailma, kuntosali sekä ravintoloita.

”Venäjä on  SRV:n strategian merkittävin painopistealue. Pearl Plazan rakentamisen aloittaminen on merkittävä askel Venäjän hankkeidemme edistymisessä. SRV uskoo Pearl Plazan olevan rakentamisurakan lisäksi erinomainen sijoituskohde, sillä alueen asukaspohja ja sieltä puuttuva kaupallinen tarjonta luovat osaltaan perustan kauppakeskuksen menestykselle”, SRV:n toimitusjohtaja Jukka Hienonen sanoo.

Kuten muissakin Venäjän toimitilahankkeissaan SRV voi strategiansa mukaisesti toimia Pearl Plazassa myös väliaikaisena omistajana kohteen valmistumisen jälkeen kaupallisen arvon kasvattamiseksi. Tällaiset kohteet myydään markkinatilanteen mahdollisuuksien mukaisesti arviolta 1-3 vuoden kuluessa valmistumisesta.

Pearl Plaza -kauppakeskus rakennetaan kiinalaisten suunnittelemaan Baltic Pearlin 35 000 asukkaan lähiöön Pietarin lounaisosassa. Alueen ensimmäiset asuintalot ovat jo valmistuneet.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV:lle 100 miljoonan euron projektinjohtosopimus Pietarin kauppakeskushankkeesta”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi