Kokeile kuukausi maksutta

Kelkkatehdastutkinta venyy huhtikuuhun

Rovaniemen kelkkatehtaaseen liittyvän esitutkinnan valmistuminen lykkääntyy. Asianosaiset ovat halunneet lisäaikaa poliisin pöytäkirjoihin tutustumiseen. Aikaraja loppulausuntojen jättämiselle on nyt huhtikuun puolivälin jälkeen.

Rovaniemen kelkkatehtaaseen liittyvän esitutkinnan valmistuminen lykkääntyy. Asianosaiset ovat halunneet lisäaikaa poliisin pöytäkirjoihin tutustumiseen. Aikaraja loppulausuntojen jättämiselle on nyt huhtikuun puolivälin jälkeen.

Keskusrikospoliisi epäilee vyyhdessä rikoksista kahdeksaa ihmistä. Nimekkäin heistä on kokoomuksen varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Sampsa Kataja, joka oli Kuntien eläkevakuutuksen hallituksessa päättämässä tehdashankkeen rahoittamisesta. Kataja oli saanut vaalirahaa Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistykseltä, jota rahoitti muun muassa kelkkatehtaan rakentanut Nova Group.

Kataja ei KRP:n mukaan tiennyt Novan ja Kevan liiketoimista, kun hän otti vaalirahaa. Häntä epäillään tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja lahjusrikkomuksesta.

Muita epäiltyjä ovat muun muassa Rovaniemen kaupunginjohtaja Mauri Gardin, entiset Nova-johtajat Tapani Yli-Saunamäki ja Arto Merisalo sekä keskustan yhteyspäällikkö Lasse Kontiola.

Kaikki epäillyt kiistävät syyllistyneensä rikoksiin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kelkkatehdastutkinta venyy huhtikuuhun”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat