Kokeile kuukausi maksutta

Kuntarahoitus lainaa Länsimetrolle 100 miljoonaa euroa

Kuntarahoitus on voittanut Länsimetron rahoituksen ensimmäisen 100 miljoonan lainaerän kilpailutuksen. Lainan takaajina ovat Espoon kaupunki 72 prosentin osuudella ja Helsingin kaupunki 28 prosentin osuudella. Lainaerän laina-aika on 30 vuotta. Valtio on sitoutunut osallistumaan hankkeen suunnittelu- ja rakennuskustannuksiin 30 prosentilla. Länsimetron rahoituksen jokainen lainaerä kilpailutetaan erikseen.

Kuntarahoitus on voittanut Länsimetron rahoituksen ensimmäisen 100 miljoonan lainaerän kilpailutuksen. Lainan takaajina ovat Espoon kaupunki 72 prosentin osuudella ja Helsingin kaupunki 28 prosentin osuudella. Lainaerän laina-aika on 30 vuotta. Valtio on sitoutunut osallistumaan hankkeen suunnittelu- ja rakennuskustannuksiin 30 prosentilla. Länsimetron rahoituksen jokainen lainaerä kilpailutetaan erikseen.

Länsimetro on Helsingin ja Espoon kaupunkien yhteishanke, jonka avulla Etelä-Espoo kytketään seudulliseen raideliikennejärjestelmään. Tuhansia ihmisiä työllistävä Suomen suurin infrahanke käsittää muun muassa seitsemän uutta asemaa, kaksi rinnakkaista lähes 14 kilometrin pituista tunnelia ja noin kolme miljoonaa kuutiota kalliolouhetta. Länsimetron on määrä valmistua vuoden 2015 lopussa, jolloin se tulee arvioiden mukaan kuljettamaan yli 100 000 matkustajaa vuorokaudessa.

Kuntarahoitus on Suomen kuntien, Kevan ja Suomen valtion yhdessä omistama luottolaitos ja Kuntarahoitus-konsernin emoyhtiö. Konsernin tase 31.12.2010 oli noin 20 miljardia euroa. Yhtiö tarjoaa markkinaehtoisia rahoituspalveluja kuntasektorille sekä valtion tukemaan sosiaaliseen asuntotuotantoon.

Yhtiön varainhankinta, jolla on Kuntien takauskeskuksen takaus, toteutetaan kansainvälisiltä pääomamarkkinoilta ja kotimaisilta sijoittajilta. Varat käytetään sosiaalisiin ja yleishyödyllisiin palvelukohteisiin, esimerkiksi kouluihin, asuntoihin ja sairaaloihin. Konserniin kuuluu tytäryhtiö Rahoituksen neuvontapalvelut Inspira Oy.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuntarahoitus lainaa Länsimetrolle 100 miljoonaa euroa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat