Kokeile kuukausi maksutta

Kiinteistönvälittäjä kavalsi kauppasumman

Asunnonostaja joutui kavalluksen uhriksi Heinolassa viime syksynä. Kiinteistönvälitysliikkeen myyntineuvottelija antoi hänelle oman pankkitilinsä numeron ja käytti 28 000 euron kauppasumman itse. Vuonna 1956 syntynyt mies irtisanoutui, kun hän tajusi jääneensä kiinni rikoksestaan. Entinen työnantaja korvasi vahingon, ja kauppa toteutui myöhästyneenä.

Asunnonostaja joutui kavalluksen uhriksi Heinolassa viime syksynä. Kiinteistönvälitysliikkeen myyntineuvottelija antoi hänelle oman pankkitilinsä numeron ja käytti 28 000 euron kauppasumman itse. Vuonna 1956 syntynyt mies irtisanoutui, kun hän tajusi jääneensä kiinni rikoksestaan. Entinen työnantaja korvasi vahingon, ja kauppa toteutui myöhästyneenä.

Kiinteistönvälittäjä väitti itse tulleensa huijatuksi ja maksaneensa kaikkiaan 74 000 euroa taholle, joka oli luvannut sähköpostitse suurta perintöä. Käräjäoikeus ei uskonut miehen selitystä.

Kavallus tulkittiin törkeäksi, koska kiinteistönvälityksessä tulee olla erityisen huolellinen asiakkaan varojen käytössä ja kauppasumma pitää säilyttää erillisellä tilillä. Myös summa ja kokonaisuus katsottiin törkeiksi.

Mies sai kahdeksan kuukautta ehdollista vankeutta, minkä lisäksi hänet määrättiin korvaamaan vahinko entiselle työnantajalle. Sijoitusasunnon ostaja, Hollannissa asuva mies, saa korvauksen yhden kuukauden vuokratulojen menettämisestä.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Kiinteistönvälittäjä kavalsi kauppasumman”

  1. heh. taas yksi kiinni nuista huijareista…

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat