Kokeile kuukausi maksutta

Recair ostaa Enerventin Pro-malliston liiketoiminnan

Ilmanvaihtokoneiden valmistaja Recair Oy ja Enervent Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan Enervent myy Pro-liiketoimintansa Recairille. Kaupassa Recairille siirtyvät Enervent Pro-sarjan tuotteet, niiden mitoitukseen ja valintaan käytettävä Air Designer – ohjelmisto sekä 16 työntekijää ja toimihenkilöä.

Ilmanvaihtokoneiden valmistaja Recair Oy ja Enervent Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan Enervent myy Pro-liiketoimintansa Recairille. Kaupassa Recairille siirtyvät Enervent Pro-sarjan tuotteet, niiden mitoitukseen ja valintaan käytettävä Air Designer - ohjelmisto sekä 16 työntekijää ja toimihenkilöä.

Liiketoiminnan siirto tapahtuu syyskuun alusta, mistä alkaen ostettu Enervent Pro -liiketoiminta integroidaan osaksi Recairin ilmastointiliiketoimintaa. Pro-sarjan tuotanto jatkuu kuitenkin toistaiseksi Enerventin tiloissa Porvoossa.

Toimitiloihin tarkoitetuista Enervent Pro -sarjan tuotteista osa on varustettu automatiikalla. Kaupan myötä Recairin tuotevalikoima laajenee automatiikalla varustettuihin ilmanvaihtokoneisiin.

”Asiakkaamme kysyvät yhä enemmän kokonaisvaltaisia ilmanvaihtokoneiden toimituksia, mikä asettaa kovempia vaatimuksia osaamisellemme automatiikkaan liittyvän tietotaidon ja tuotteistuksen suhteen. Osaamisemme tällä alueella vahvistuu merkittävästi ostettuamme Enervent Pro -sarjan liiketoiminnan”, Recairin toimitusjohtaja Jukka Nyman sanoo.

Nyman uskoo, että osana Recairia Enervent Pro -liiketoiminnalla on paremmat kasvumahdollisuudet sekä resurssit niin myynnissä, tuotekehityksessä kuin tuotevalikoiman laajentamisessa.

Enerventin Pro-sarjaa on valmistettu vuodesta 1993 alkaen, ja sen asema Suomen markkinoilla on hyvin vakiintunut. Noin kahden miljoonan euron liikevaihdosta 75 prosenttia on tullut Suomen myynnistä.

Enervent keskittyy jatkossa Family-mallistoon

Enerventillä on ollut kaksi ilmanvaihtolaitteiden mallistoa. Nämä ovat Enervent Family ja Enervent Pro.

”Enervent panostaa jatkossa strategiansa mukaisesti tuotekehityksessään ja myynnissään asuinrakentamisen Enervent Family -sarjan ratkaisuihin”, Enerventin toimitusjohtaja Jari Mikkonen sanoo.

Loppuvuodesta 2009 Enervent on ollut osa sähköjärjestelmien ja -tarvikkeiden valmistukseen erikoistunutta Enstoa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Recair ostaa Enerventin Pro-malliston liiketoiminnan”

  1. Missäköhän lienee todellinen syy?eikös tuotantoa yleensä myydä kannattamattomuuden vuoksi.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat