Aarre M. Mattisen säätiö palkitsi lukkokehittäjä Mika Pukarin

Aarre M. Mattisen säätiön erityispalkinto on myönnetty sähköisen iLOQ-lukitusjärjestelmän kehittäjälle Mika Pukarille. Palkinnon myöntämisen perusteena on lukitusta koskeva innovaatio. iLOQ on omavoimainen sähkölukko, joka ei tarvitse oveen johdatuksia tai paristoja ja saa tarvitsemansa sähköenergian avaimen työntöliikkeestä. Perustajansa nimeä kantava 20 000 euron erityispalkinto jaetaan tänään Tampereella.

Aarre M. Mattisen säätiön erityispalkinto on myönnetty sähköisen iLOQ-lukitusjärjestelmän kehittäjälle Mika Pukarille. Palkinnon myöntämisen perusteena on lukitusta koskeva innovaatio. iLOQ on omavoimainen sähkölukko, joka ei tarvitse oveen johdatuksia tai paristoja ja saa tarvitsemansa sähköenergian avaimen työntöliikkeestä. Perustajansa nimeä kantava 20 000 euron erityispalkinto jaetaan tänään Tampereella.

iLOQ-lukitusjärjestelmässä kaikki avaimet ovat samanlaisia, ja ne erilaistetaan lataamalla halutut tiedot avaimen mikrosirulle erillisillä ohjelmointilaitteilla. Lukitusjärjestelmä tarjoaa lähes rajattomasti sarjoitusmahdollisuuksia. Jos avain katoaa, sen käyttöoikeudet on helppo poistaa. Ratkaisu parantaa lukitusturvallisuutta huomattavasti ja tarjoaa edistyksellistä tapaa ylläpitää pääsyoikeuksia. Lukitusjärjestelmä on suunnattu erityisesti liikekiinteistöihin, toimistorakennuksiin sekä asuntoyhtiöihin.

”Säätiömme seuraa rakennusalan innovaatioita aktiivisesti. Haluamme palkita uusia, rakennusalaa kokonaisuudessaan kehittäviä ratkaisuja. Sähköinen iLOQ-lukitusjärjestelmä edustaa innovatiivisuutta erinomaisesti”, hallituksen puheenjohtaja Mervi Mattinen-Similä Aarre M. Mattisen Säätiöstä sanoo.

”Olen erittäin iloinen saamastamme kunnianosoituksesta. Kiitos kuuluu koko tiimillemme ja kaikille muille, jotka ovat uskoneet tuotteeseemme. Yrityksemme nopea kasvu kertoo, että olemme onnistuneet vastaamaan aitoon asiakastarpeeseen. iLOQ lanseerattiin vuonna 2007. Tänä vuonna liikevaihtomme ylittää neljä miljoonaa euroa, joka on kaksi kertaa enemmän kuin vuonna 2010, toimitusjohtaja Mika Pukari iLOQ Oy:stä toteaa.

Ensimmäisen kerran Aarre M. Mattisen Säätiön erityispalkinto jaettiin kaksi vuotta sitten, jolloin palkinto myönnettiin graafisen betonin kehittäjälle, sisustusarkkitehti Samuli Naamangalle.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Aarre M. Mattisen säätiö palkitsi lukkokehittäjä Mika Pukarin”

  1. Hienoa, että lukko puolella on tapahtunut oikeasti kehitystä. Viimeiset 100 vuotta ollaan oltu paikoillaan. Todella hienoa, onnittelut!

    1. Avain joka ei kestä kääntämistä… Kuinkahan moni avainta vain ensimmäisenä yrittää kääntää?

  2. Kyllä sitä avainta tuossakin järjestelmässä käännetään että lukon saa auki.

Jätä kommentti