Maalämpöpumppujen myynti kasvoi 72 prosenttia viime vuonna

Maalämpöpumppujen myynti kasvoi vuonna 2011 noin 8 000 kappaleesta lähes
14 000 kappaleeseen eli 72 prosenttia. Ilmalämpöpumppuja myytiin viime vuonna yli
55 000 kappaletta. Niiden myyntimäärä kasvoi 3 prosenttia. Koko lämpöpumppualan kasvu kappalemäärissä oli 10 prosenttia. Liiketoiminnan arvo kuluttajahinnoin kasvoi lähes 100 miljoonalla noin 370 miljoonaan euroon.

Maalämpöpumppujen myynti kasvoi vuonna 2011 noin 8 000 kappaleesta lähes
14 000 kappaleeseen eli 72 prosenttia. Ilmalämpöpumppuja myytiin viime vuonna yli
55 000 kappaletta. Niiden myyntimäärä kasvoi 3 prosenttia. Koko lämpöpumppualan kasvu kappalemäärissä oli 10 prosenttia. Liiketoiminnan arvo kuluttajahinnoin kasvoi lähes 100 miljoonalla noin 370 miljoonaan euroon.

”Energian hinnannousu ja haastavat Suomen talvi-ilmasto-olosuhteet suosivat paljon ja tehokkaasti maaperästä uusiutuvaa energiaa kerääviä maalämpöpumppuja, mikä näkyy vuoden 2011 huimina myyntilukuina. Viime vuonna uusiutuvan energian käytön lisäämisinvestointeihin kohdistettu energia-avustus kiihdytti ilman muuta maalämpöpumppumarkkinaa”, Suomen Lämpöpumppuyhdistys Sulpun toiminnanjohtajana vuodenvaihteessa aloittanut toiminnanjohtaja Jussi Hirvonen sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Maalämpöpumppujen myynti kasvoi 72 prosenttia viime vuonna”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi