Maalämpöpumppujen myynti kasvoi 72 prosenttia viime vuonna

Maalämpöpumppujen myynti kasvoi vuonna 2011 noin 8 000 kappaleesta lähes
14 000 kappaleeseen eli 72 prosenttia. Ilmalämpöpumppuja myytiin viime vuonna yli
55 000 kappaletta. Niiden myyntimäärä kasvoi 3 prosenttia. Koko lämpöpumppualan kasvu kappalemäärissä oli 10 prosenttia. Liiketoiminnan arvo kuluttajahinnoin kasvoi lähes 100 miljoonalla noin 370 miljoonaan euroon.

Maalämpöpumppujen myynti kasvoi vuonna 2011 noin 8 000 kappaleesta lähes
14 000 kappaleeseen eli 72 prosenttia. Ilmalämpöpumppuja myytiin viime vuonna yli
55 000 kappaletta. Niiden myyntimäärä kasvoi 3 prosenttia. Koko lämpöpumppualan kasvu kappalemäärissä oli 10 prosenttia. Liiketoiminnan arvo kuluttajahinnoin kasvoi lähes 100 miljoonalla noin 370 miljoonaan euroon.

”Energian hinnannousu ja haastavat Suomen talvi-ilmasto-olosuhteet suosivat paljon ja tehokkaasti maaperästä uusiutuvaa energiaa kerääviä maalämpöpumppuja, mikä näkyy vuoden 2011 huimina myyntilukuina. Viime vuonna uusiutuvan energian käytön lisäämisinvestointeihin kohdistettu energia-avustus kiihdytti ilman muuta maalämpöpumppumarkkinaa”, Suomen Lämpöpumppuyhdistys Sulpun toiminnanjohtajana vuodenvaihteessa aloittanut toiminnanjohtaja Jussi Hirvonen sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Maalämpöpumppujen myynti kasvoi 72 prosenttia viime vuonna”

Jätä kommentti