Alvar Aallon Valtiontalon kauppa nurin hallinto-oikeudessa

Jyväskylän Valtiontalon myynti rakennuskonserni SRV Yhtiöille on lainvastainen, katsoo Hämeenlinnan hallinto-oikeus. Hallinto-oikeuden mukaan kaupunki myi rakennuksen mahdollisesti huomattavaan alihintaan. Viime huhtikuussa tehdyssä kaupassa SRV sitoutui maksamaan hieman yli 200 000 euroa Valtiontalosta ja sen vieressä sijaitsevasta tyhjästä tontista.

Jyväskylän Valtiontalon myynti rakennuskonserni SRV Yhtiöille on lainvastainen, katsoo Hämeenlinnan hallinto-oikeus. Hallinto-oikeuden mukaan kaupunki myi rakennuksen mahdollisesti huomattavaan alihintaan. Viime huhtikuussa tehdyssä kaupassa SRV sitoutui maksamaan hieman yli 200 000 euroa Valtiontalosta ja sen vieressä sijaitsevasta tyhjästä tontista.

Alvar Aallon suunnittelema Valtiontalo sijaitsee keskikaupungilla. Valtiontalo valmistui vuonna 1929 suojeluskuntataloksi. Rakennus on suojeltu, mutta erittäin huonossa kunnossa. Kauppasopimuksen mukaan ostajalla on velvollisuus korjata talo.

SRV Yhtiöt oli ainoa rakennusliike, joka esitti Valtiontalosta ostotarjouksen ja vaaditun kehityssuunnitelman. Hallinto-oikeuden mukaan Jyväskylän kaupungin olisi pitänyt etsiä lisää ostajia julkaisemalla ilmoitus asiasta useampaan kertaan.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Alvar Aallon Valtiontalon kauppa nurin hallinto-oikeudessa”

  1. Hallinto-oikeus on pihalla kuin lumiukko. Kyseessä on sellainen pommi ostajalle, ettei sitä kukaan huoli kuin pouli-ilmaiseksi.

Vastaa