Kokeile kuukausi maksutta

Maalausliike Laitila palkittiin vuoden 2012 maalausyrityksenä

Lähes 300 maalaus- ja pintakäsittelyalan yritystä maassamme edustava Pintaurakoitsijat ry on palkinnut Maalausliike Laitila Oy:n vuoden 2012 maalausyrityksenä. Viisihenkinen tuomaristo perusteli valintaansa muun muassa yrityksen laatupyrkimyksillä, henkilöstön pysyvyydellä ja monipuolisella aktiivisuudella. Palkinto jaettiin nyt kahdeksannen kerran.

Lähes 300 maalaus- ja pintakäsittelyalan yritystä maassamme edustava Pintaurakoitsijat ry on palkinnut Maalausliike Laitila Oy:n vuoden 2012 maalausyrityksenä. Viisihenkinen tuomaristo perusteli valintaansa muun muassa yrityksen laatupyrkimyksillä, henkilöstön pysyvyydellä ja monipuolisella aktiivisuudella. Palkinto jaettiin nyt kahdeksannen kerran.

Maalausliike Laitila Oy on 1994 Rovaniemelle perustettu pintakäsittelyalan yritys. Alun perin yhtiö perustettiin kommandiittiyhtiöksi, mutta yhtiömuoto muutettiin toiminnan kasvettua osakeyhtiöksi vuoden 2011 lopulla. Yhtiön omistavat veljekset Kari ja Antti Laitila, Karin toimiessa toimitusjohtajana.

Maalausliike Laitilan liikevaihto on ollut maltillisesti mutta vakaasti kasvavaa lähes koko yrityshistorian ajan. Liikevaihto oli vuonna 2011 suuruusluokaltaan 1,4 miljoonaa euroa tuloksen ollessa noin 0,1 miljoonaa euroa. Yrityksen toimiala on maalausliikkeelle varsin perinteinen, eli se käsittää maalaustyöt, uudis- ja saneerausmaalaustyöt, julkisivutyöt ja tasoite- ja tapettityöt.

Yhtiö on maalannut Rovaniemellä asunto- ja koulukohteiden lisäksi muun muassa Metsähallituksen toimitalo Pilkkeen sekä kulttuuritalo Korundin. Tunturialueella yritys on työskennellyt muun muassa Hotelli Levi Panoramassa.

Yrityksessä työskenteli keskimäärin 13 henkilöä vuonna 2011. Henkilöstön pysyvyys on hyvä. Vanhimmat työntekijät ovat olleet talossa perustamisesta lähtien, ja tuoreimmatkin tulokkaat ovat tulleet taloon vuonna 2008.

Yritys on pystynyt työllistämään työntekijät ympärivuotisesti, eikä lomautuksiin juuri ole tarvinnut turvautua. Ammattitaitoisen työvoiman saaminen nähdään yrityksessä pullonkaulana.

”Ulkolaista vuokratyövoimaakin on kokeiltu, mutta se ei ollut kilpailukykyistä yrityksessä, jossa panostetaan työn laatuun”, toimitusjohtaja Kari Laitila sanoo. ”Omilla kirjoilla oleva työvoima on tärkeä lenkki laatuhakuisessa ja tehokkaassa toiminnassa”, vahvistaa puolestaan Antti Laitila.

Laadun lisäksi yrityksessä panostetaan alan materiaalien kehityksen seuraamiseen sekä koneiden ja työvälineiden pitämiseen ajanmukaisina. Yritys on mukana muun muassa materiaalintoimittajien tuotekehitysprojekteissa kehittämässä käytännön toimivuutta. Laitilalla on hankittu kokemusta myös valmistasoitteiden käytöstä. Valitettavasti ne eivät kuitenkaan ole vielä olleet teknisiltä ominaisuuksiltaan valmiita syrjäyttämään työmaalla sekoitettavia tasoitteita. ”Valmistasoitteet tulevat kuitenkin lähivuosina kehittymään ja vakiintumaan työmailla muun muassa pölyn vähentämisen vuoksi”, Antti Laitila sanoo.

Varsinaisen urakointitöiden lisäksi Antti Laitila on panostanut alan yhdistystoimintaan hoitaen muun muassa Rovaniemen maalarimestariyhdistyksen puheenjohtajuutta kymmenen vuotta sekä ollen vahvasti mukana kahden liittokokouksen järjestämisessä Rovaniemellä.

Palkinto toimii keskustelun herättäjänä

Vuosittain jaettavaa tunnustusta varten Pintaurakoitsijat seuloi läpi jäsenyrityksensä, joissa työskentelee yli 3 000 pintakäsittelyalan ammattilaista. Tunnustuksen avulla liitto haluaa herättää keskustelua hyvästä urakointitavasta sekä kehittää pintakäsittelytyön laatua. Vuonna 1912 perustetun liiton jäsenyritysten yhteenlaskettu liikevaihto on 240 miljoonaa ja palkkasumma noin 80 miljoonaa euroa.

Tuomariston muodostivat seuraavat jäsenet: Kari Hiltunen Suomen Yrittäjistä, Mika Laine Väriteollisuusyhdistyksestä, Jani Joronen ja Heikki Nurminen Pintaurakoitsijat ry:stä sekä Merja Vuoripuro Rakennusteollisuus RT:stä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Maalausliike Laitila palkittiin vuoden 2012 maalausyrityksenä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat