Kokeile kuukausi maksutta

Lujatalon työpäällikkö vangittiin HKR:n lahjusjupakassa

 HKR-Rakennuttajan projektipäällikköä koskeva lahjusvyyhti paisuu, sillä jutun tiimoilta vangittiin torstaina 8. kesäkuuta jo seitsemäs henkilö. Hän on Lujatalo Oy:n työpäällikkö.

 HKR-Rakennuttajan projektipäällikköä koskeva lahjusvyyhti paisuu, sillä jutun tiimoilta vangittiin torstaina 8. kesäkuuta jo seitsemäs henkilö. Hän on Lujatalo Oy:n työpäällikkö.

Lujatalon mukaan vangitsemisen perusteena oleva epäily törkeästä lahjuksen annosta kohdistuu aikaan ennen henkilön tuloa Lujatalon palvelukseen. Epäilty rikos on tapahtunut aikavälillä 1.1.2004-31.12.2005. Kyseinen henkilö tuli Lujataloon YIT:stä tammikuussa 2006. Nyt hän on vuorotteluvapaalla.

Lujatalon toimitusjohtaja Arto Pohjonen korostaa, että vastaavia epäilyjä työpäällikön Lujatalon aikaisesta toiminnasta ei ole. Siitä huolimatta hänen Lujatalon aikainen toimintansa selvitetään. Siinä katsotaan, millaisia työmaita hän on hoitanut, kuka on ollut rakennuttaja ja paljonko lisä- ja muutostöitä on ollut.

”Olemme käynnistäneet sisäisen tutkinnan. Katsomme kaikki hänen työmaansa, onko siellä mitään epäilyttävää lisä- ja muutostyölaskutusta”, Pohjonen sanoo.

Hän sai tiedon yhtiön työntekijän vangitsemisesta Rakennuslehdeltä. Tieto käynnisti yhtiössä välittömästi selvittelytoimet.

”Minä olen ihan kuin puulla päähän lyöty, käsittämätöntä. Suhtaudun tähän äärimmäisellä vakavuudella, tämä ei ole missään nimessä meidän tapa toimia”, Pohjonen sanoo vedoten yhtiön ”Lujiin arvoihin”. Niissä todetaan muun muassa se, että lahjuksia ei oteta vastaan eikä niitä anneta.

Tätä artikkelia on kommentoitu 10 kertaa

10 vastausta artikkeliin “Lujatalon työpäällikkö vangittiin HKR:n lahjusjupakassa”

 1. Lahjus ja lahjus, mikä sitten on lahjus. On seivää, että rahaa tai arvokasta ei kuulu antaa eikä ottaa vastaan. Mutta kyllä muutama päivä lapissa yhteiskumppanin kanssa, lounas tai urakoitsijalta viikonlopksi lainattu pyötäsirkkeli paskahuusityömaalle on voitava hyväksyä. Kohtuus kaikessa.

 2. Lujatalon toimitusjohtaja Arto Pohjonen:

  ”Minä olen ihan kuin puulla päähän lyöty, käsittämätöntä. Suhtaudun tähän äärimmäisellä vakavuudella, tämä ei ole missään nimessä meidän tapa toimia”, Pohjonen sanoo vedoten yhtiön ”Lujiin arvoihin”. Niissä todetaan muun muassa se, että lahjuksia ei oteta vastaan eikä niitä anneta.

  Hah hah haa!

 3. Kyllä ylin johto yhtiöissä aina tietää, mitä keskijohto tekee. On turha väittää mitään muuta. Rakennusala on korruptoitunut. Se on tosiasia. HKR:n tapaus on vasta alkusoittoa korruptiovyyhdin purkamisessa. Lahjuksia on rakennusalalla on aina annettu ja otettu vastaan. Yleisintä se oli 1960- ,1970- ja 1980-luvuilla.

 4. Oon kauhian hämmästynyt !
  No comments.

  Edellä yritysten viestintästrategia, ei hyvä.

  1. Yrityksen johto tietää , kun kartellia tai peittohintaista tarjousrinkiä ollaan kokoamassa . Johdon tulee tietää mitä projektien menossa tapahtuu , muutenhan johto toimii organisatiosta tulevien subjektiivisten mielipiteiden ja ” tietojen ” varassa . Johtaja on se , joka näkee ja tuntee takapuoleensa missä mennään . Em . tunto tulee kun johtaja on kasvanut ” tyvestä puuhun ” . Näitä ” ammattijohtajia ” on rakennusalalla aivan liikaa , he menestyvät hyvinä aikoina , mutta kun tulee lama ja siihen vajoaminen , tarvitaan todellisia johtajia.

   1. Miksette ”viisaat” kertoneet aikaisemmin näitä tietoja viranomaisille? Jos teillä on noin varmaa tietoa asiasta, ilmoittakaa poliisille ajoissa.

    Onkohan missään muussa maassa korruptiota ikinä esiintynyt, esim. Italia, Venäjä?

    1. Ihmisillä on usein teitoa, mutta uskallus puuttuu!

 5. Vielä ei tienrakennustyömaille ole ehditty tarkastelemaan.
  Rakennuttaja on väistynyt syrjään ja keskinäistä ”tavaran vaihtokauppaa” käyvät valittu pääurakoitsija aliurakoitsijoiden kanssa, se jolla on lahjoja hoitaa hommat. Kenen rahoilla?

  1. onko lautakasa jo unohtunut?

   Korkein poliittinen eliittikin on hommassa mukana. Eihän tuota koskaan tutkittu vakavissaan, ilmiannon tehneellähän oli todisteet olemassa, niiden julkituominen olisi ollut niin vahingollista että homma päätettiin haudata hiljaisuudessa.

   Kuten firmoissa kaikessa hiljaisuudessa hoidetaan rosvot ulos, kohti seuraavia firmoja. Kunpa joskus selviäisi alkoiko näillä YITissä kengänpohjat lämpenemään ennen firmanvaihtoa..

 6. Rahaa,lounaita,lisää rahaa,matkoja ja huoria,osuustarjouksia ulkomaisiin yrityksiin ym.
  Erityisesti kiinteistöpuoli pyytää pientä maasutusta.Tästä maasta tuskin löytyy rehellistä isännöitsijää.
  Tässä totuus.Jäävuoren huippua raaputetaan.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat