Kokeile kuukausi maksutta

Vuokraturva arvioi yksiöiden vuokrien nousevan 4 prosenttia tänä vuonna

Vuokraturva on laatinut uuden ennusteen kasvukeskusten vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen uusien vuokrasopimusten vuokrien kehityksestä tänä vuonna. Pienasuntopula jatkuu, mutta suurempia vuokra-asuntoja on kohtalaisen hyvin tarjolla. Tämä ero näkyy selvästi vuokrien kehityksessä. Vuokraturva arvioikin yksiöiden vuokrien nousevan eniten, keskimäärin 4 prosenttia.

Vuokraturva on laatinut uuden ennusteen kasvukeskusten vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen uusien vuokrasopimusten vuokrien kehityksestä tänä vuonna. Pienasuntopula jatkuu, mutta suurempia vuokra-asuntoja on kohtalaisen hyvin tarjolla. Tämä ero näkyy selvästi vuokrien kehityksessä. Vuokraturva arvioikin yksiöiden vuokrien nousevan eniten, keskimäärin 4 prosenttia.

Kaksioiden vuokrien Vuokraturva ennakoi nousevan keskimäärin 3 prosenttia ja kolmioiden vuokrien 1 prosentin. Sen sijaan neliöiden vuokrat säilyvät ennusteen mukaan ennallaan ja viiden huoneen sekä sitä isompien huoneistojen vuokrat laskevat 1 prosentin.

Tilastokeskuksen toukokuussa julkaisemien tietojen mukaan vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat vuoden 2012 ensimmäisellä neljänneksellä koko maassa keskimäärin 3,2 prosenttia vuotta aiempaan verrattuna. Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat koko maassa 0,9 prosenttia.

Vuokraturvan ennusteessa ei ole erikseen huomioitu vuokratasoissa kesän lopulla näkyvää hetkellistä sesonkipiikkiä, koska se taittuu syksyn aikana eikä suoraan näy vuokratasoissa enää vuoden lopulla. Kolmen kesäkuukauden kovimman sesongin aikaan vuokrapyynnöt ovat usein noin 10 prosenttia normaaliaikaa korkeammat.

Ennusteessa ovat mukana Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kirkkonummi, Kerava, Järvenpää, Porvoo, Lahti, Turku, Tampere ja Oulu.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Vuokraturva arvioi yksiöiden vuokrien nousevan 4 prosenttia tänä vuonna”

  1. Hieno! Se 43% suomen kansasta joka näitä asuttaa on jo valmiiksi virallisella mittakaavalla mitattuna KÖYHIÄ. Mutta kun kukaan ei KÖYHIEN asiaa aja, niin niiltähän voi ottaa aina vaan enemmän. Kiitos tästäkin!

  2. Käy allekirjoittamassa adressi ”asumisen hinta alas AHA” -adressi.

    Lisäksi, kysele ympäristöministeriöstä miksi eduskunta ei saa aikaiseksi mitään? Asia on täysin heidän käsissään ja tämä yleisessä tiedossa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat