Kokeile kuukausi maksutta

Liikennevirasto järjestää kilpailun sillan suunnittelusta Pisararadalle

Pisararadan suunnittelussa käynnistyy 19. marraskuuta suunnittelukilpailu, joka koskee Vauhtitien ylitse rakennettavaa siltaa ja sen lähialuetta. Ratasillan ja sen aiheuttamien muutosten sovittamisella ympäristöön on suunnittelukilpailussa erityinen painoarvo. Mukaan on kutsuttu neljä eri suunnitteluryhmää, joiden tulee jättää kilpailutyöt 8. maaliskuuta mennessä. Kilpailun voittaja julkistetaan kesäkuussa.

Pisararadan suunnittelussa käynnistyy 19. marraskuuta suunnittelukilpailu, joka koskee Vauhtitien ylitse rakennettavaa siltaa ja sen lähialuetta. Ratasillan ja sen aiheuttamien muutosten sovittamisella ympäristöön on suunnittelukilpailussa erityinen painoarvo. Mukaan on kutsuttu neljä eri suunnitteluryhmää, joiden tulee jättää kilpailutyöt 8. maaliskuuta mennessä. Kilpailun voittaja julkistetaan kesäkuussa.

image

”Pisararataa suunnitellaan maisemallisesti arvokkaaseen ympäristöön. Vauhtitien ylittävä silta on radan näkyvimpiä kohtia, ja siksi on kiinnostavaa nähdä, millaista näkemystä sen suunnittelusta alan parhailla osaajilla on”, hankkeen projektipäällikkö Jussi Lindberg Liikennevirastosta sanoo.

Pisararata on Liikenneviraston ja Helsingin kaupungin hanke, jossa suunnitellaan lähijunien kaupunkiratalenkkiä sujuvoittamaan koko Suomen junaliikennettä. Radan yleissuunnitelma hyväksyttiin tämän vuoden helmikuussa. Nyt on meneillään tarkemman suunnittelun ja asemakaavoituksen vaihe. Suunnittelua tehdään seuraavat neljä vuotta.

Pisararata alkaa Pasilasta, ja se on noin 7,8 kilometriä pitkä. Alppipuiston länsilaidalla ja Eläintarhan kohdalla rata sukeltaa tunneliin, jossa se kiertää kuuden kilometrin lenkin. Asemia ovat Hakaniemi, Töölö ja Keskusta.

Pasilan ja päärautatieaseman välille ei ruuhka-aikaan juuri mahdu uusia junavuoroja. Pisararata tekee raiteistosta lähiliikenteelle nykyistä helpomman, jolloin kulku on sujuvampaa. Helsingissä ilmenevät ongelmat laajentuvat usein valtakunnallisiksi, sillä ne vaikuttavat myös kaukojunaliikenteeseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Liikennevirasto järjestää kilpailun sillan suunnittelusta Pisararadalle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat