Kokeile kuukausi maksutta

Pisararadalle tulossa kolme asemaa

Liikennevirasto on hyväksynyt Helsingin kantakaupungin alittavan rautatien, pisararadan, yleissuunnitelman.Jatkosuunnittelun pohjaksi valittiin vaihtoehto, jossa tunneliosuus alkaa Pasilan aseman eteläpuolelta Eläintarhan ja Alppipuiston kohdalla. Tunneliasemia on kolme: Töölö, keskusta ja Hakaniemi. Yhdessä vaihtoehdossa olisi rakennettu asema myös Alppilaan.

Liikennevirasto on hyväksynyt Helsingin kantakaupungin alittavan rautatien, pisararadan, yleissuunnitelman.Jatkosuunnittelun pohjaksi valittiin vaihtoehto, jossa tunneliosuus alkaa Pasilan aseman eteläpuolelta Eläintarhan ja Alppipuiston kohdalla. Tunneliasemia on kolme: Töölö, keskusta ja Hakaniemi. Yhdessä vaihtoehdossa olisi rakennettu asema myös Alppilaan.

Uuden kaksiraiteisen radan pituus on reilut seitsemän kilometriä, josta tunnelin osuus on kuusi kilometriä.

Pisararadan mahdollinen jatkosuunnittelu ja rakentaminen kestävät arviolta kymmenen vuotta. Jatkosuunnitteluun on myönnetty 40 miljoonaa euroa vuosille 2012-2015.

Rakentamiskustannukset ovat 750 miljoonaa euroa vuoden 2020 hintatasossa.
Hankkeen rakentamisesta voidaan päättää seuraavan suunnitteluvaiheen jälkeen parin vuoden kuluttua.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pisararadalle tulossa kolme asemaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat