Kokeile kuukausi maksutta

Nokia myy pääkonttorinsa 170 miljoonalla eurolla

Nokia on sopinut Espoon Keilaniemessä sijaitsevan pääkonttorinsa myynnistä ja pitkäaikaisesta takaisinvuokrauksesta. Nokia myy pääkonttorinsa suomalaiselle rahastolle Exilion Real Estate I Ky:lle. Kauppa on tarkoitus saada päätökseen vuoden 2012 loppuun mennessä. Myyntihinta on 170 miljoonaa euroa. 

Nokia on sopinut Espoon Keilaniemessä sijaitsevan pääkonttorinsa myynnistä ja pitkäaikaisesta takaisinvuokrauksesta. Nokia myy pääkonttorinsa suomalaiselle rahastolle Exilion Real Estate I Ky:lle. Kauppa on tarkoitus saada päätökseen vuoden 2012 loppuun mennessä. Myyntihinta on 170 miljoonaa euroa. 

image

”Kävimme läpi laajan myyntiprosessin, jossa oli mukana sekä kotimaisia että ulkomaisia kiinteistösijoittajia ja olemme erittäin tyytyväisiä saavutettuun lopputulokseen. Kuten olemme aikaisemmin kertoneet, kiinteistöomistus ei ole osa Nokian ydintoimintoja ja selvitämme vaihtoehtoja kiinteistöomistuksiemme myynnin suhteen. Jatkamme luonnollisesti toimintaamme Nokia-talossa”, Nokian talous- ja rahoitusjohtaja Timo Ihamuotila sanoo.

Nokian pääkonttorikiinteistö muodostuu kolmesta toimistorakennuksesta sekä niitä palvelevasta pysäköintitalosta. Rakennusten vuokrattava pinta-ala on noin 48 000 neliötä, ja pysäköintitalossa on noin 1 250 autopaikkaa. Nokian pääkonttorikompleksi on rakennettu vuosina 1996–2001. Sen on suunnitellut arkkitehti Pekka Helin.

”Kiinteistö sopii laatunsa, sijaintinsa ja pitkäaikaisen vuokrasopimuksen vuoksi hienosti sijoitusstrategiaamme. Kauppa lähes kaksinkertaistaa rahaston kiinteistökannan arvon. Etsimme rahastoon edelleen aktiivisesti uusia kiinteistökohteita. Tavoitteemme on myös perustaa uusia rahastoja”, Exilion Capital Oy:n toimitusjohtaja Ari Talja sanoo.

Exilion Capital Oy on Kevan, Eläke-Fennian, Eteran sekä Tapiolan 25 prosentin tasaosuuksin omistama kiinteistösijoitusten hallinnointiin erikoistunut yhtiö. Exilion Capitalin hallinnoima rahasto Exilion Real Estate I Ky keskittyy sijoituksissaan riski- ja tuottotasoltaan maltillisiin kassavirtakohteisiin pääkaupunkiseudulla. Ennen Nokian pääkonttorin hankintaa rahaston omistuksessa on kolme Helsingin keskustassa ja Ruoholahdessa sijaitsevaa toimisto-/hotellikiinteistöä, joiden markkina-arvo on yhteensä noin 210 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Nokia myy pääkonttorinsa 170 miljoonalla eurolla”

  1. no niin,ihamuotila ei kerro koko totuutta,tästä alkaa nokian siirtyminen orja -työn maihin,elop haluua lisää etuja.lisää palkkaa,järjetöntä touhua,tässä lähtee suomen lippulaiva.ihamuotila muuta vietnamiin siellä on paljon ilmaista työvoimaa,käytä nämä vielä hyväksesi,ja kate senkun nousee,voit pyytää lisää liksaa,kun sulla on niin pieni palkka,kaikki minulle nyt heti.tämä on johtajien periaate.

  2. Taitaa olla rahanpesua, sillä Nokia-talon arvoksi on sanottu 200-300 miljoonaa euroa. Verottaja saa aika paljon, kun Exilion maksaa erotuksesta (300-170 M€) lahjaveroa.

    Ja Nokia maksaa sakkoja lahjuksen antamisesta.

    Vai onkohan kauppaan sisäänrakennettu ilmainen oleskelu pari vuotta vuokrattomana, poistutaan sittten kun Nokia kaatuu.

  3. Pääkonttori on nyt helpompi siirtää Amerikkaan tai Kanadaan, kuten Elopin alkuperäinen suunnitelma on varmsati ollut.

  4. ”Taitaa olla rahanpesua, sillä Nokia-talon arvoksi on sanottu 200-300 miljoonaa euroa. Verottaja saa aika paljon, kun Exilion maksaa erotuksesta (300-170 M€) lahjaveroa. ”

    Neliöhinta on 170 M euron hinnalla ja 48 000 neliöllä noin 3500 euroa. Jos hinta olisi 300 M, neliöhinta olisi yli 6000 euron. Toki paikkaan sisältyy myös autokatosta yms. Mutta 300 miljoonaa saattaisi olla silti ylihinta. Sopimuksen kannalta keskeinen asia ei ole kuitenkaan vain myyntihinta, vaan sopimuksen hyvyyden arvioimiseksi pitäisi olla myös tieto siitä, (1) paljonko taloyhtiön velkaa siirtyi mukana, (2) millaiset vuokraehdot Nokia sai.

    Nimittäin esim. juuri hyvät vuokraehdot voivat olla peruste alentaa kauppahintaa silloin kun myyjä myy kiinteistön taholle, joka vuokraa sen takaisin myyjälle.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat