Porvoon Taidetehtaan tuntumaan rakennetaan aktiivisesti lähivuosina

Porvooseen on syntymässä uusi kaupunkikeskusta, jonka keskiössä on tänä vuonna toimintansa aloittanut kulttuuri- ja kongressikeskus Taidetehdas. Kaupungin historian suurin rakennushanke kattaa koko Porvoonjoen läntisen rannan. Taidetehtaan kanssa samaan kortteliin valmistuu seuraavan kolmen vuoden aikana yli 200 asuntoa. Korttelista on myös varattu tilaa lähes 4 000 neliön verran vielä yhdelle yhdistetylle asunto- ja liikerakennukselle sekä 7 000 neliötä kolmikerroksiselle hotellille.

Porvooseen on syntymässä uusi kaupunkikeskusta, jonka keskiössä on tänä vuonna toimintansa aloittanut kulttuuri- ja kongressikeskus Taidetehdas. Kaupungin historian suurin rakennushanke kattaa koko Porvoonjoen läntisen rannan. Taidetehtaan kanssa samaan kortteliin valmistuu seuraavan kolmen vuoden aikana yli 200 asuntoa. Korttelista on myös varattu tilaa lähes 4 000 neliön verran vielä yhdelle yhdistetylle asunto- ja liikerakennukselle sekä 7 000 neliötä kolmikerroksiselle hotellille.

”Hotelli on tällä hetkellä suunnittelupöydällä ja uskomme, että se rakentuu pian”, varatoimitusjohtaja Kimmo Aspholm Rakennusosakeyhtiö Hartelasta kertoo.

Aspholmin mielestä Taidetehdas on hyvä esimerkki tulevaisuuden rakentamisesta.

”Yksittäiset isot kauppakeskittymät eivät sovi kaupungin imagoon. Trendi osoittaa taas pienimuotoisempaan, suomalaisen kaupungin ja ennen kaikkea ihmisen mittakaavaan sopivaan rakentamiseen.”

Porvoon jokirantaan on viime vuosien aikana rakennettu isoja kokonaisuuksia: ensin valmistui uusi puukaupunginosa, sitten Aleksanterinkadun silta ja viimeisimpänä Taidetehdas, joka vihittiin käyttöön elokuussa.

Uusi alue rajoittuu pohjoisessa Mannerheiminkadun siltaan, idässä Porvoonjokeen ja etelässä Kokonniemen laskettelukeskukseen, jonne on Taidetehtaalta muutaman minuutin kävelymatka. Porvoon kaupunkisuunnittelupäällikkö Eero Löytönen etsii aktiivisesti keinoja sisällyttää taide, kulttuuri ja design näkyväksi osaksi nopeasti kasvavaa kaupunginosaa.

”On itsestään selvää, että Taidetehtaan hengen pitää näkyä myös lähiympäristössä. Taiteen tulee esimerkiksi saada sijaa asuntojen julkisivuista ja katuvalaistukseenkin etsitään tavanomaista kunnianhimoisempia malleja. Tällä alueella ei tulla tyytymään tusinaratkaisuihin.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Porvoon Taidetehtaan tuntumaan rakennetaan aktiivisesti lähivuosina”

Jätä kommentti