Porvoon sillan parannustyöt valmistuvat tällä viikolla

Porvoon Mannerheiminkadun sillan parannustyöt ovat edenneet vauhdilla, ja hanke valmistuu perjantaina 3. helmikuuta selvästi suunniteltua aiemmin. Alun perin hankkeen oli määrä valmistua kokonaan vasta kesäkuussa 2012. Töitä päätettiin kuitenkin aikaistaa, koska kaupungin asukkaat ja yrittäjät toivoivat, että urakka saadaan valmiiksi ennen kesäsesongin alkua. Nyt työt saatiin valmiiksi vielä kolme kuukautta aikaistettuakin aikataulua aiemmin.

Porvoon Mannerheiminkadun sillan parannustyöt ovat edenneet vauhdilla, ja hanke valmistuu perjantaina 3. helmikuuta selvästi suunniteltua aiemmin. Alun perin hankkeen oli määrä valmistua kokonaan vasta kesäkuussa 2012. Töitä päätettiin kuitenkin aikaistaa, koska kaupungin asukkaat ja yrittäjät toivoivat, että urakka saadaan valmiiksi ennen kesäsesongin alkua. Nyt työt saatiin valmiiksi vielä kolme kuukautta aikaistettuakin aikataulua aiemmin.

”Kaikki liikennettä ja jalankulkijoita haittaavat työt saadaan valmiiksi sekä sillan että maatuen osalta perjantaihin 3. helmikuuta mennessä. Jotain pieniä maalaus- ja siivoustöitä tehdään vielä lumien sulamisen jälkeen. Talvi alkoi kunnolla vasta tämän vuoden alussa, joten työt etenivät ilahduttavan nopeasti”, hankkeen projektipäällikkö Timo Karhumäki Uudenmaan ELY-keskuksesta kertoo.

Hankkeessa korjattiin silta, sen itäinen maatuki sekä siihen kuuluva alikulku. Sillan betonikansi uusittiin ja rakenteita kunnostettiin. Myös sillan kaiteet, valaistus sekä teräspinnat maalattiin ja näkyvät betonipinnat pinnoitettiin.

”Nyt parannushankkeen jälkeen Porvoon silta on sulava osa jokinäkymää ja Porvoon kaupunkikuvaa. Tavoitteenahan oli tehdä sillasta liikenteen kannalta toimiva, turvallinen ja ulkoasultaan siistimpi”, Karhumäki kertoo.

Urakoitsijana hankkeessa on Peab Infra Oy ja tilaajana Uudenmaan ELY-keskus. Rakennustyön kokonaiskustannuksiksi muodostui noin 2 miljoonaa euroa, josta Porvoon kaupungin osuus on noin 650 000 euroa. Siltahankkeen nopeuttaminen nosti rakentamisen kustannuksia. Alun perin sillan rakentamisen kustannusarvio oli 1,65 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Porvoon sillan parannustyöt valmistuvat tällä viikolla”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat