Viron verottaja löysi rakennusfirmoista harmaita työntekijöitä

Viron veroviranomainen MTA on toteuttanut valvontaiskuja rakennusyhtiöihin. MTA tarkasti kahden viikon aikana 113 rakennusyhtiötä ja löysi 18 työntekijää, joita ei ollut rekisteröity yhtiöiden verotusraportteihin. Asiasta kertoi Baltic Business News -verkkosivusto.

Viron veroviranomainen MTA on toteuttanut valvontaiskuja rakennusyhtiöihin. MTA tarkasti kahden viikon aikana 113 rakennusyhtiötä ja löysi 18 työntekijää, joita ei ollut rekisteröity yhtiöiden verotusraportteihin. Asiasta kertoi Baltic Business News -verkkosivusto.

MTA:n tarkastusosaston johtaja Kaido Lemendik kertoi, että harmaita palkkoja saaneet työntekijät keksivät monenlaisia selityksiä pimeälle työlle. Useimmat kertoivat olevansa ensimmäistä päivää töissä. Jotkut olivat myös myöntäneet saavansa käteismaksuja virallisen raportoidun palkan päälle.

MTA aikoo jatkaa tarkastusiskuja, kunnes kaikki työntekijät raportoidaan asianmukaisesti.

BBN:n uutinen aiheesta löytyy tästä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Viron verottaja löysi rakennusfirmoista harmaita työntekijöitä”

  1. Virolaiset ovat jo ruvenneet pidentämään työuria ja eläkkeelle siirtymistä palkaamalla harmaita ihmisiä töihin. Tästä Suomen pitäisi ottaa mallia.

  2. Paljonko niissä yrityksissä oli keskimäärin työntekijöitä? Saataisiin selville harmaat työntekijät prosentteina. Jos keskimäärin työntekijöitä per yritystä olisi 16, harmaita työntekijöitä olisi silloin 1% koko määrästä. Onko se paljon? Se on vähän miten näitä asioita aina esitetään. Väitän, että 80% Suomessa omakotitalo työmailla työskentelevistä on näitä harmaita työntekijöitä.

Vastaa