Eriksson Arkkitehdit myytiin Tengbomille

Ruotsalainen arkkitehtitoimisto Tengbom on ostanut vuonna 1979 perustetun helsinkiläisen Eriksson Arkkitehdit Oy:n. Eriksson Arkkitehtien siirtyminen Tengbomille alkaa maaliskuussa, ja Helsingissä sijaitseva toimisto saa nimen Tengbom Eriksson Architects.

Ruotsalainen arkkitehtitoimisto Tengbom on ostanut vuonna 1979 perustetun helsinkiläisen Eriksson Arkkitehdit Oy:n. Eriksson Arkkitehtien siirtyminen Tengbomille alkaa maaliskuussa, ja Helsingissä sijaitseva toimisto saa nimen Tengbom Eriksson Architects.

Toimiston perustaja ja johtava hahmo arkkitehti Patrick Eriksson tulee edelleen toimimaan aktiivisesti yhtiössä, muun muassa toimiston vaativimpien hankkeiden pääsuunnittelijana.

”Näemme suuria synergia- ja kehitysmahdollisuuksia, kun toimistomme nyt tulee osaksi Tengbom-ryhmää. Tengbomin tavoitteet ja strategia vastaavat hienosti meidän omia panostuksiamme toimintamme pitkäjänteiseen ja aktiiviseen kehittämiseen”, Eriksson sanoo.

Arkkitehtitoimisto Tengbom on perustettu vuonna 1906. Nyt tehdyn kaupan myötä yrityksen henkilöstö kasvaa lähes 600 henkilöön 12 toimistossa Suomessa ja Ruotsissa. Yhteistyöpartnerinsa The Room Design Studion kanssa Tengbomilla on myös toimisto Kambodzassa. Pohjois-Euroopan lisäksi Tengbomilla on voimakas kansainvälinen verkosto myös muun muassa Venäjällä, Tansaniassa ja Kiinassa.

”Tengbom on viime vuosina saanut yhä enemmän toimeksiantoja Suomessa, viimeksi suuressa kaupunkirakentamisprojektissa Tampereella. Asiakkaamme toivovat meiltä voimakkaampaa läheisyyttä Pohjoismaissa ja helsinkiläisen Eriksson Arkkitehdit Oy:n oston myötä otamme ensi askeleet laajentamiseen Pohjois-Euroopassa”, Tengbomin toimitusjohtaja Magnus Meyer kertoo.

Eriksson Arkkitehdit tarjoavat palveluja rakennus-, kaupunki- ja maisemasuunnittelussa sekä workplace managementissa ja sisustussuunnittelussa. Eriksson on toiminut Suomen lisäksi Baltian maissa ja Venäjällä sekä viime vuosina Kiinassa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Eriksson Arkkitehdit myytiin Tengbomille”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi