Jos Tampereen ratapihan päälle suunnitellusta monitoimihallista tehdyt kaksi valitusta kaatuvat ja rahoitus saadaan kuntoon, voisi hallin rakentaminen alkaa jo vuoden kuluttua. Tällöin halli valmistuisi syksyllä 2016, Tampereen Keskusareena -yhtiön toimitusjohtaja Rikard Bjurström sanoo STT:lle.

Tampereen Keskusareenan rakentaminen voi alkaa jo vuoden kuluttua

Jos Tampereen ratapihan päälle suunnitellusta monitoimihallista tehdyt kaksi valitusta kaatuvat ja rahoitus saadaan kuntoon, voisi hallin rakentaminen alkaa jo vuoden kuluttua. Tällöin halli valmistuisi syksyllä 2016, Tampereen Keskusareena -yhtiön toimitusjohtaja Rikard Bjurström sanoo STT:lle.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

image

Ratapihan päälle tulevan monitoimihallin asemakaava on jo lainvoimainen, sillä korkein hallinto-oikeus hylkäsi syksyllä kaavaa koskeneet valitukset. Sen sijaan kunnallisvalitukset ovat yhä KHO:n käsittelyssä. Ne koskevat valtuuston hyväksymää noin 23 miljoonan euron summaa, jolla kaupunki osallistuisi hallin alle tulevan kannen rakentamiseen.

”Odotamme oikeuden ratkaisua kevään aikana”, Tampereen kaupungin hankejohtaja Tero Tenhunen sanoo. Hänen mukaansa hallihanke on tärkeä keskustan kehittämiselle, ja kaupunki on sen takana sataprosenttisesti.

Rahoittajat hallille jo tiedossa

Bjurström kertoo halliyhtiön etsineen hankkeelle sijoittajia. Rahoitussopimuksia ei kuitenkaan voida tehdä ennen kuin KHO on käsitellyt kunnallisvalitukset.

”Sen jälkeen sopimukset saadaan tehtyä nopeasti. Niistä on käyty alustavia keskusteluja monenkin tahon kanssa.”

Rakennuslupa voidaan hänen mukaansa hakea heti kun rahoitus on kunnossa.

”Oikeuspäätöstä odotellessa teemme suunnitelmia ja rakennuslupapiirustuksia, jotta ne olisivat sitten valmiina.”

Bjurstöm kertoo, että hallista on myyty kaikki 24 tarjolle annettua aitiota yhteensä 11 miljoonalla eurolla.

Seuraavaksi tornitaloja?

Uudessa hallissa on tarkoitus järjestää jääkiekko-otteluita sekä muita suuria yleisötilaisuuksia. Hankkeen kustannusarvio on noin 128 miljoonaa euroa. Mikäli halli valmistuu vuonna 2016, on se myöhästynyt alkuperäisestä aikataulustaan 3-4 vuotta.

Yhdysvaltalainen arkkitehti Daniel Libeskind esitti vuonna 2010 alueelle laajaa rakennuskompleksia, johon kuuluu myös tornitaloja. Bjurströmin mukaan jatkohankkeita areenalle on suunnitteilla ja Libeskindin visiosta aiotaan pitää kiinni.

Tätä artikkelia on kommentoitu 8 kertaa

8 vastausta artikkeliin “Tampereen Keskusareenan rakentaminen voi alkaa jo vuoden kuluttua”

 1. Sosiaalidemokraatit tosin kaatavat valtaan päästyään tämänkin Tampereen kehityshankkeen aivan vastaavalla tavalla mitä Rantaväylän tunnelin. Perussuomalaisethan luonnollisesti vastustavat tätäkin hanketta.

 2. Servin:
  Kuka itsetuhoinen kansanvihaaja menee ylipäätänsä päästämään demarit tai persut valtaan?
  Eihän kuitenkaan Tampereen KAUPUNGISSA?

 3. Me tulemme kaatamaan hankkeen. Hanke on vähintään yhtä pösselösti perusteltu kuin Rantaväylän tunneli. Tampereen kaupungilla ei ole ollut laillista oikeutta tukea umpihullua hallihanketta kaikkiaan 40 miljoonalla eurolla. Jääkiekkofanit ja hallin puolustajat tulette näkemään sen kunnallisvalitusten kaadettua hankkeen.

 4. Johannes Kaatajan kirjoitus osoittaa elävästi millaisten kaikenvastustajien toiminnan seurauksena Tampereen hankkeet etenevät äärimmäisen hitaasti. Muutama kylähullu saa helposti hankkeet jäihin 3-4 vuodeksi.

 5. Emme vastusta järkeviä hankkeita, järjettömiä kylläkin. Tampereella on jo toimiva jäähalli Hakametsässä. Miksi rakentaisimme uuden ja kalliin hallin, kun sillä ei ole kuitenkaan kokoaikaista käyttöä?

  Turussa tehtiin pari vuotta sitten samanlainen hirvittävä erehdys ja laskuvirhe, jota turkulaiset veronmaksajat kompensoivat joka vuosi kymmenillä miljoonilla euroilla.

  Miksi liikemies Hjallis Harkimo ei lähtenyt kysyttäessä Tampereen hankkeeseen mukaan?

  Siksi, että Tampereen hallihanke on hänen mielestään kannattamaton, koska Pirkanmaan alueella ei ole samanlaista ihmismäärää (potentiaalia) kuin pääkaupunkiseudulla, jossa Harkimon rakennuttama hanke on ollut kannattava.

 6. Kyllä Hakametsä on jo aikansa elänyt, tehkää pikimiten uusi areena.Halli palvelee myös kulttuuri/messu tapahtumissa ja tuloista hyötyy myös Tampereen kaupunki

 7. Tampereen Areeena ei toteudu koskaan. Hanke on umpihullu. Miten pienessä maalaiskylässä tällainen jääkiekkoilijoiden tarpeisiin rakennettava mammuttirakennus voisi tuoda tuloja niin paljon, että hanke olisi kannattava, kun Hartwal-areenakaan ei ole ollut?

  Tamperelaiset kiekkoseurat ovat täysin persaukista porukkaa, jotka eivät odota mitään muuta kuin valtion ja kaupungin mukaantuloa kustannustalkoisiin.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi